Ki hal meg legközelebb a Trónok harcában? Így következtetheted ki

Életben maradni a Trónok harca című sorozatban még a legerősebb karakterek számára is nagy kihívást jelent. Szakemberek vizsgálták, mitől függ, hogy egy szereplő hány évadot él túl.

A Study Finds számolt be az ausztrál Macquarie Egyetem kutatásáról, melyben megfigyelték az első hét évad összes kulcsfontosságú karakterét. A tanulmány a szereplők nemét, társadalmi helyzetét, hűségének mértékét, vallását, valamint foglalkozásának típusát is elemezi.

Hűséges nők? Tuti a túlélés!

A kapott eredmények szerint a szereplők túlélési esélyét növeli, ha az illető amellett, hogy nő, még hűséges típus is. Ezzel szemben nagyobb eséllyel távozik a sorozatból az, aki alacsony társadalmi rétegből származik.

Erre az egyik legjobb példa Tyrion Lannister, aki származását tekintve magasabb rendű, azonban a sorozat alatt, apja meggyilkolása mellett a Lannister-ház ellen fordult, hogy csatlakozzon Daenerys Targaryenhez, tehát hűségesnek egyáltalán nem mondható.

Na, te mire tippelsz, ki éli túl?
Na, te mire tippelsz, ki éli túl?Shutterstock

Számszerűsítve

A hét évad során 13 lefejezés történt, és csupán két karaktert ért természetes halál. A halálesetek leggyakrabban, 63 százalékban támadás következtében, 24,4 százalékban hadviselés során, 5,4 százalékban pedig törvényes kivégzések alkalmával történtek. A vég 80 százalékban Westerosban érte a szereplőket.

Nagyon magas a halálozási arány a Trónok harca karakterei között,

hiszen a hetedik évad végére több mint a szereplők fele – 330 ember közül 186 – halt meg, jellemzően erőszakos körülmények között – nyilatkozta a kutatás vezetője, dr. Reidar Lystad. A kutatócsoport megpróbálta azt is megjósolni, hogy a sorozat végén ki foglalja el a Vastrónt. És bár a fenti adatok nem okoznak meglepetést a rajongók számára, segítségükkel könnyebben valószínűsíthető a végkifejlet.

A statisztikák szerint egyetlen epizód során egy órán belül körülbelül 14 százalék esély van arra, hogy valaki meghal. A karakterek életben maradásának ideje 11 másodperc és 57 óra 15 perc közé tehető, átlagosan tehát 28 óra és 48 perc. Ekkora veszélynek kitéve nem is csoda, hogy a sorozat szereplői egyes személyiségzavarok jellemzőit is magukon viselik.

Oszd meg másokkal is!
Mustra