Színészek, akik már gyerekként többet kerestek, mint te valaha

Ebben az ünnepi hangulatban egészen biztosan elő fog kerülni a Reszkessetek, betörők!, mert hát miért ne. Karácsony nincs Kevin nélkül, még ha akarnánk, akkor se: valamelyik kereskedelmi csatorna biztosan az orrunk alá tolja.

A fiatal Macaulay Culkin, akinek nevét valószínűleg nem tudod helyesen kiejteni, az a gyerekszínész, aki mielőtt még elérte volna a pubertáskort, több pénzt keresett, mint az osztálytársai valaha is fognak. „És bezzeg mi lett belőle?” – tesszük fel a kérdést, és beütjük a keresőbe, hogy utánakeressünk drogosan lesoványodott képeire. „Ezt teszi a gyerekszínészet!” – kiáltunk fel, de azért a hápogás közben elfelejtjük azt, hogy bizony voltak olyan lurkók, akik a kamerák előtt már egészen fiatalon sikeresek voltak, és még mindig vígan éldegélnek a rivaldafényben heroin nélkül is.

Például Leonardo DiCaprio

A Gilbert Grape éppen a hétfőn volt 25 éves, ami leginkább azért népszerű és emlékezetes, mert két később sikeressé váló fiatal színész is tiszteletét tette benne: Johnny Depp és DiCaprio. Persze Johnny Depp már 29 éves volt, de a fiatal Leo még épp csak a tizenhatodikat taposta a film forgatásakor. A szívszorító dráma debütje volt, melyben a hányatott sorsú család egyik sarjaként, Gilbert öccseként tengeti mindennapjait. Értelmi fogyatékos és érzelmileg instabil fiúcska, aki folyamatosan bajba kerül. DiCaprio elképesztő hitelességgel játssza a fiút, egy-egy megmozdulásában már akkor látszott, hogy ő Hollywood egyik üdvöskéje lesz. Oscar-jelölést is kapott, innen pedig nem volt megállás az ifjú számára: az egyik leghíresebb és legbefolyásosabb színésszé vált, aki azóta keményen dolgozik Földünk megmentéséért.

És a srác, akinek nem tudod a nevét

Talán Thomas Brodie-Sangster nevét nem ismered – sőt egészen biztos, de jellegzetes arcáról beugorhat, ki ő. A karácsonyi időszakban pedig biztosan látni fogod: 13 évesen, 2003-ben az Igazából szerelem egyik főszereplője volt. Ma már 28 éves, és ő volt Jojen Reed a Trónok harca harmadik és negyedik évadából. Különleges babaarcával pedig nem lehet rá nem emlékezni, még a Star Wars: Az ébredő Erőben is felbukkant egy pillanatra az Első Rend egyik tisztjeként, aki szemfüles volt, észrevehette.

No meg Anna Paquin

Aki látta A zongoraleckét, biztosan sosem fogja elfelejteni Paquint, aki 11 évesen Oscar-díjat kapott szerepéért, ezzel második legfiatalabbá válva, aki kezébe foghatta az aranyszobrocskát. Egészen elképesztő elképzelni azt, hogy milyen lehet gyermekként egy ekkora elismerést kapni. Az már egy másik cikket érne meg, hogy pontosan mit is okoz ez egy gyermek életében, hogyan változtatja meg élete egyik legfontosabb korszakát, a kamaszkorát. Sok, nagy port kavart gyerekszínész aztán eltűnik a színről, Anna Paquin viszont maradt, az X-Men Vadóca lett, 2008-től pedig a True Blood – Inni és élni hagyni főszerepét vitte. Azóta viszont sokat nem hallottunk róla.

Ki nem hagyhatnánk Drew Barrymore-t 

Fel tudunk idézni olyan időt, amikor nem láttunk Drew Barrymore-t a képernyőn? Nem igazán. A kislány ugyanis egy olyan családba született, amiben mindenkinek köze volt valamilyen szinten a film- vagy színháziparhoz. Így hát az sem meglepő, hogy már nagyon fiatalon megkapta első szerepét. 1982-ben az E.T.-ben melengette meg mindenki szívét kiemelkedően aranyos játékával, két évvel később pedig egy Stephen King-horrorban szerepelt 9 évesen. Ő is mindmáig aktív, sikeres színésznő, bár átütő szakmai sikereket nem ért el, inkább volt egy generáció szexbálványa, mint emlékezetes színésznője. 2004-ben még egy dokumentumfilm is készült Hogyan randizzunk Drew Barrymore-ral? címen, amiben egy szenvedélyes rajongó elhatározza, hogy randizni fog a színésznővel. Persze, hogy sikerült-e neki, az már csak a filmből derül ki.

...és Ryan „Kockahas” Gosling

Ha meghallod a nevét, minden bizonnyal a 36 éves, nyugodt tekintetű és elképesztően szexi férfi jut eszedbe, aki olyan filmekkel lett híres, mint az Őrült, dilis szerelem, A szerelmünk lapjai vagy a Kaliforniai álom... A Szárnyas fejvadász 2049-et pedig semmiképp se felejtsük. Gosling nem úgy került be a filmiparba, hogy egy filmcápa levadászta őt az utcán, vagy hihetetlen módon megkapott egy főszerepet, épp ellenkezőleg: már gyerekként kamerák elé állt. 12 évesen a Disney Micky Mouse Club műsorában szerepelt, ráadásul olyan nevekkel, akik szintén népszerűségnek örvendenek ma: Justin Timberlake, Britney Spears, Christina Aguilera. Olyan gyerekműsorokban szerepelt, mint a Félsz a sötéttől? vagy a Libabőr. De természetesen a népszerű romantikus film volt a dobbantó számára: A szerelmünk lapjai 2004-ben világhírűvé tette.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek