Olvasási idő kb. 1 perc
Előfordult már veled, hogy külföldre utaztál, de nem tudtad, hogy mit érdemes enni az adott országban? Mutatunk néhány jellegzetes ételt, amik nem csak különlegesek, de finomak is, ráadásul a legtöbbjüket akár otthon is elkészítheted.
Előfordult már veled, hogy külföldre utaztál, de nem tudtad, hogy mit érdemes enni az adott országban? Mutatunk néhány jellegzetes ételt, amik nem csak különlegesek, de finomak is, ráadásul a legtöbbjüket akár otthon is elkészítheted.
Nem vitás, hogy ha télen jársz Franciaországban, mindenképpen meg kell kóstolnod a francia hagymalevest. Finom, meleg és mindezt megkoronázza a krémes sajt. Egy szelet pirítóssal az igazi!
Fotó: Shutterstock
A rámen japán tésztaleves. A húsból készült alaplébe kerül a tészta és a feltét - ami általában disznóhús, szárított tengeri moszat és zöldhagyma.
Fotó: Shutterstock
Kanada jellegzetes étele a poutine, amit mi bármikor magunk elé tudnánk venni: egy gyors ebédnél, az esti filmezésnél vagy csak futtában. A poutine ugyanis nem más, mint aranybarnára sült szalmakrumpli sajttal és szósszal.
Fotó: Shutterstock
Amíg a mi, magyar gyomrunk reggelire müzlihez, pirítóshoz és tükörtojáshoz szokott, Mexikóban csilivel kezdik a napot, mégpedig chilaquiles formájában, ami nem más, mint olajban ropogósra sült tortilladarabkák csilivel, paradicsomszósszal, sajttal és tejföllel.
Fotó: Shutterstock
Anglia nem olyan gazdag népszerű nemzeti ételekben, mint mondjuk Olaszország vagy Spanyolország. Gasztronómiájának élharcosa a fish and chips, vagyis a rántott hal sültkruplival, mi mégsem tudnánk elképzelni egyszerűbb és finomabb ebédet. Éljen a letisztultság!
Fotó: Shutterstock
Nem, nem a kenguruhús Ausztrália legjellemzőbb étele, hanem a kolbásszal töltött rudacskák, amik általában sertéshúsból készülnek.
Fotó: Shutterstock
A lengyel pirog tésztagombócba bújtatott burgonyából és sajtból készült massza. Tejföllel és karamellizált hagymával tálalják.
Fotó: Shutterstock
A maceszből és tojásból készült maceszgombóc Izraelben általában a Pészah, a zsidó húsvét idején kerül az asztalra.
Fotó: Shutterstock
A congee vagy kínai kása nem csak Kínában, sok más kelet-ázsiai országban is népszerű. Általában reggeliként eszik, és pirított zöldséget, tojást vagy más feltétet tesznek rá. Mi kipróbálnánk, bár reggelinek egy kicsit vadnak tűnik.
Fotó: Shutterstock
A kare-kare egy Fülöp-szigeteki zamatos és édes étel, ami földimogyorószósszal készül.
Leginkább a pörkölthöz hasonlít.
Fotó: Shutterstock
Nincs spanyol vakáció paella nélkül! Ezt a rizsételt különféleképpen készítik el, mi a tenger gyümölcseivel készült verzióját ajánljuk, de megkóstolhatod akár nyúlhússal is.
Fotó: Shutterstock
Az indiai khichuri erősen emlékeztet minket a paellára, de ebben az ősi ételben fontos szerephez jut a lencse is. További világkörüli ételekért látogass el az Insider oldalára.
Fotó: Shutterstock