Ez a klasszikus színkombináció garantáltan feldobja az otthonod!

Aki nagyon fél a színektől, megpróbálhatja szép lassan, párnánként becsempészni a nappaliba a citromsárgát. Bár néhány lakberendező szerint már kicsit lejárt lemez.

A szürke és a sárga egyrészt harmonikus elegyet alkot egymással, másrészt modern és a szokásos színkombinációknál váratlanabb párosítás is. Ráadásul még Rothko is látott benne fantáziát. Arról persze megoszlanak a vélemények, hogy vajon végleg legyűrte-e az előző évek egyik legnépszerűbb színkombinációját a sok rózsaszín és lila.

Működik, de unalmas

Az Apartmenttherapy-nek nyilatkozó belsőépítészek egyike, Maggie Cruz szerint is jó ötlet összeházasítani a két színt, a semleges szürke kiváló eszköz ugyanis a vakító sárgák ellensúlyozására. Cruz szerint ennek ellenére unalmas már a párosítás, különösen, ha geometrikus mintákon tűnik fel a kombináció. Ő mostanában inkább a rózsaszínt és a körömvirágot látja egyébként szívesen egymás mellett.

Menő/nem menő?
Menő/nem menő?Fotó: Shutterstock

Továbbra is jó választás

Egy másik belsőépítész, Jessica Schuster ugyanakkor továbbra is ugyanúgy rajong a színkombinációért, mint pár évvel ezelőtt.

Imádom, hogy ilyen sok mindenre jó! Annyi különböző variáció létezik, csak rajtad múlik, mihez kezdesz vele - lelkendezett Jessica

Szerinte külön-külön nem egyszerű feladat kiválasztani a megfelelő sárgát vagy szürkét, egyszerre szerepeltetni ugyanakkor kifejezetten izgalmas feladat a két színt. A szürke falak és egy citromsárga kanapé kombinációja is jól mutathat, a színekkel óvatosabban vágyók pedig egy-egy kisebb kiegészítővel is elkezdheti a lakás kicicomázását.

Neked bejön ez a színkombináció?

  • Igen, sárgát és szürkét minden lakásba! 199
  • Nem, nekem túl rikító a citromsárga. 155
  • Csak a RÓZSASZÍN!!!! 37
  • Korábban tetszett, de szerintem már unalmas. 33
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.