Tombol a kánikula a legnépszerűbb nyaralóhelyeken: így készülj

Spanyolországban és Portugáliában tombol a kánikula, de Horvátországban akár egy kirándulás is belefér a nyaralásba.

Ugyan június és július enyhe időjárása inkább a kirándulásoknak kedvezett, mostanra megérkezett a rekkenő hőség és a bikiniszezon időszaka. Szóval mázlid van, ha mostanra tartogattad a külföldi nyaralásra szánt szabadságodat! Már mondjuk is, hogy milyen időre számíts ha a héten indulsz útnak, hogy aztán eldönthesd, hogy a fürdőruhádat vagy a sportcipődet teszed be.

Horvátország

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint Horvátországban a héten hasonló időjárásra számíthatsz, mint itthon, de napközben Zágrábban, Dubrovnikban vagy Splitben még akár zivatar is előfordulhat. Estére 30 fok alá hűl az idő, ha kistrandoltad magad, irány valamelyik macskaköves városka!

Spanyolország

Ha nem bírod a meleget, Spanyolország nem a te úti célod lesz a héten. Sok helyen - Madridban, Sevillában vagy Valenciában - akár 39 fok is lehet. A severeweather.com oldal szerint pedig közép, dél- és nyugat-Spanyolországban a 45 fok sem kizárt. A városnézést ezúttal halaszd el, vagy szerelkezz fel vízzel és kalappal. Barcelonában valamivel enyhébb lesz az idő, de ez csak annyit jelent, hogy a 30-33 fokban végigvonszolhatod magad a Ramblán mielőtt a tengerbe csobbannál.

Görögország

Nem sokkal a tűzvész után özönvíz sújtott le Athénra, de ahogyan azt előző cikkünkben írtuk, Görögország más városai biztonságosak, ráadásul, most az időjárás is ideális ahhoz, hogy felfedezd az országot vagy akár a tengerparton töltsd a napot. Thesszalonikiben 29-30 fokra számíthatsz, itt zivatar is előfordulhat, de Krétán is kedvez a kirándulásoknak a 28-30 fok.

A nagy melegben irány a strand.
A nagy melegben irány a strand.Shutterstock

Portugália

Portugália nagy részén, Spanyolországhoz hasonlóan, 40 fokot meghaladó hőmérsékletre számíthatsz. Ha mégis Lisszabont választanád, főként strandolást tervezz, és gondoskodj róla, hogy mindig legyen nálad elegendő folyadék, ahogyan figyelj oda a fényvédelemre is.

Olaszország

Olaszországban is tombol kánikula, Rómában és Milánóban akár 37 fokra is számíthatsz. Ha enyhébb időre vágysz, irány Szicília, de vigyázz, itt viharra is számíthatsz a 27-32 fok mellett, ezért a biztonság kedvéért dobd be a bőröndbe az esőkabátodat is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra