Mézes-diós körtés az ország tortája

Komáromi Kisleány és Három Kívánság tortákat érdemes keresni augusztus 18-tól a cukrászdákban.

Idén a Komáromi Kisleány és a Három Kívánság lesz a sláger a cukrászdákban, ezek lettek ugyanis Magyarország tortái 2018-ban. Magyarország Tortája idén is olyan új, kreatív, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható torta lehet a kiírás szerint, amely csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak. Idén 29 torta közül választotta ki a szakmai zsűri a nyertest.

Az Ország Tortája

A nyertes tortát Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza álmodta meg. A Komáromi Kisleány mézes-diós tészta alapú, melyen citromos-gyömbéres körtekompót betétet, vilmoskörte likőrös étcsokoládét és fahéjas-diós roppanós réteget ölel körbe a vaníliás-fehércsokoládés mascarpone mousse. A dió, a méz, a fahéj és a gyömbér ízei a leírás szerint a családi ünnepek asztalának édességeit idézik, melyek tökéletesen harmonizálnak a körte, a csokoládé és a vaníliás krém üdítő frissességével.

phoca thumb l MOT 2
Keszthelyi Kristóf / cukraszat.net

Magyarország Cukormentes Tortája

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével idén a budapesti Nándori Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édességét nevezte meg győztesként. A Három kívánság fantázianevű kreáció házias jellegű alkotás, mely a családok kedvenc habos tortája lehet. Három domináns összetevője a chia magos-diós mandulapiskóta, a meggy, valamint a darabos túró, mely igazi magyar különlegességnek számít.

"A torta frissességét a pikáns citromlé fokozza, míg a tetejét édes 'habfelhő' borítja" - áll a leírásban. Nándori László cukrászmester tortája szeletenként csupán 12,9 g szénhidrátot és 242 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, vagy azoknak, akik ügyelnek arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyasztanak.

egycsepp torta16233
Erdőháti Áron / Egycseppfigyelem.hu

Augusztus 18-tól lehet megkóstolni a tortákat, országszerte több száz cukrászdában és természetesen 18 – 20 között a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek