600 követő is elég, hogy ingyen szállást kérj egy luxushoteltől

Naponta hat önjelölt „véleményvezér” ír egy ötcsillagos szállodának, hogy néhány posztért cserébe megszállna ott egy hétre.

A Maldív-szigetekhez tartozó Mudhdhoo szigetén található ötcsillagos üdülőközpont kommunikációs igazgatója, Kate Jones szerint egy átlagos napon úgy féltucat üzenetet kap a szálloda. Az üzeneteket azonban többnyire olyan véleményvezérek vagy influencerek írják, akik az ilyen együttműködésekhez szükséges követőszám tizedével sem rendelkeznek - írja az Independent.

„Van 120 követő, szeretem Ferrari!”

Kate szerint a sokszor meglehetősen homályosan, vagy csak simán érthetetlenül fogalmazó influencerek egy részének 600 Facebook követő is elég ahhoz, hogy bepróbálkozzon náluk:

Manapság mindenki, aki fent van a Facebbokon véleményvezérnek képzeli magát. Azt mondják, szeretnének 10 napig ingyen nyaralni nálunk, cserébe pedig kiraknak majd két képet a 2000 Instagram követőjüknek. 600 Facebook ismerős is elég nekik ahhoz, hogy írjanak.

Néha megéri persze

Elmondása szerint úgy 10-ből 1 ilyen üzenetre válaszol Kate. Amennyiben valóban elég követővel rendelkezik valaki (itt milliós nagyságrendű számokra kell gondolni), akár kölcsönösen kifizetődő is lehet tehát egy hasonló együttműködés.

Az írek nem udvariaskodnak

Nem mindenki rajong persze a hasonló megkeresésekért: egy ír luxusszálloda például egy 22 éves véleményvezér pityergős videója után vetett végleg véget a csereberének. A 87 000 követővel rendelkező Elle Darby ugyanis egy 10 perces, sirámokkal alaposan megtámogatott videóval válaszolt a hotel tulajdonosa által posztolt, meglehetősen keményen fogalmazó üzenetre.

Paul Stenson ugyan nem nevezte meg a „YouTube sztárt”, de a jó íresen megfogalmazott válaszával úgy tűnik így is sikerült kivernie a biztosítékot:

Köszönjük, hogy írtál nekünk, hogy szeretnél némi publicitásért cserébe ingyen megszállni nálunk. Bátorságra mindenképp szükség van ahhoz, hogy megírj egy ilyen emailt, önbecsülés és tartás viszont úgy tűnik, már nem nagyon kell hozzá.

Influencerként próbálkozni tehát lehet, de azért nem árt, ha a sértődékeny 22 évesnél egy kicsivel vastagabba bőr az ember képén.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek