Víz alatti étterem nyílik Norvégiában: szó szerint csodás!

Az öt méterrel a vízfelszín alatt végződő objektum ablakából a tengerfenék változásait és az arra úszkáló halakat is szemmel lehet majd tartani.

Azért nem a Mariana-árokra kell gondolni: ezúttal az ötméteres mélységig jutottak el a norvégok. A méteres betonfalakkal és masszív akril ablakokkal ellátott étteremben mindenesetre lehetősége nyílik majd a víz alatt eszegetőknek, hogy vacsora közben a tányérjukon heverő halak odakint úszkáló rokonait is szemügyre vegyék.

Víz alatti csoda

A Snøhetta tervezőiroda által megálmodott víz alatti vendéglőről beszámoló Weburbanist szerint 2019 tavaszára tervezik a nyitást a norvégok. A Lindesnesben, az Északi-tenger partján elhelyezkedő épület tulajdonképpen egy méretes, tengerbe csúsztatott, szürkében pompázó betonbucka lesz. Az étterem legvonzóbb vonását, azaz a vízalattiságot kihangsúlyozó ’Under’ név norvégul csodát is jelent egyébként.

under-04
Fotó: www.under.no

Csak le ne mondd!

Ennyiért talán el is várható, hogy csodás legyen az a vacsora. Az átadás időpontját illetőleg meglehetősen magabiztos norvégok éttermébe már is lehetséges az asztalfoglalás: egy áprilisi foglalás 1000 koronába, azaz nagyjából 34 000 forintba kerül. Ezt az összeget nem is lehet visszaigényelni, ha viszont az asztalfoglalás mellett dönt valaki, ajánlott tényleg megjelenni, a lemondás ugyanis további 2500 norvég koronába (kb. 85 000 forintba) kerül. Fejenként.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az Északi-tenger halait és a szezonális, helyi gyümölcsöket és vadakat felvonultató étlapon szereplő halakat tálalás helyett egy búvárruha és a hozzá tartozó szigonypuska segítségével maguk is elejthetik-e majd az étterem vendégei.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.