És akkor szavalni kezd Csuja Imre képe a borosüvegen

Kiterjesztett valóság segítségével szaval verseket Csuja Imre a bor nyakcímkéjén.

Verset és prózát szavaló Csuja Imrével dobhatod fel ezentúl a sima kis borozásodat. Tízféle Teleki bor nyakcímkéjét lehet okostelefonos alkalmazással életre kelteni, hogy versben és prózában is elhangzó borajánlókat hallgathass a kiterjesztett valóság technológia segítségével. Vagyis a művész szó szerint megelevenedik a borok nyakára húzott egyedi címkéken.

A megújult Teleki borcsalád 10 éves stratégiájának része, hogy a fiatal felnőtteket célozza be, ennek része a Versmondó Címkék projekt, amit úgy kell elképzelni, hogy a telefonodra letöltöd a megfelelő applikációt, ráirányítod a kamerát Csuja Imrére, aki gyakorlatilag életre kel, és elmondja versben vagy prózában, mire számíthatsz az adott bortól.

Mindezt akár a boltban is megteheted, hogy tudd melyik bor illik leginkább az alkalomhoz, igaz ott talán kevésbé lesz hatásos a dolog, mint mikor a barátaid jönnek át kerti sütögetésre, és nekik mutathatod meg, milyen borokkal készültél. 

Hogy kicsit jobban el tudd képzelni, milyen borversekre számíts, most mutatunk egyet, alatta pedig a videót, hogy hogyan is néz ki ez az egész megelevenedés és szavalás a valóságban. 

 TELEKI VILLÁNYI PORTUGIESER

Legyints a gondra, mint a légyre: hess!
Én felüdítem, aki megkeres.
Hunyd be a szemed. Hunyd be, és ne less!
Kövesd a hangom, vigyázz, el ne ess!
Az illatomtól minden szív repes,
érzel epret vagy áfonyát? Helyes.
A testem sima, lágy, mégis feszes,
ha érintesz, bolond légy, ne eszes.
A nyelveden az ízem fűszeres.
Ne csak megkóstolj, de belém szeress!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek