A te táskád is teafilterből és tűzoltótömlőből készült?

Ejtőernyő, cipős doboz van benne? ÉS MENNYI?!

A vásárlók körében is egyre népszerűbb, újrahasznosított anyagokból készült táskákra szakosodott, 2005-ben alapított Elvis and Kresse-t egy londoni tűzoltókkal való találkozás inspirálta arra, hogy a lehető legetikusabb üzletpolitikát dolgozzák ki. A tűzoltók által leselejtezett, szemétdomb általi halálra ítélt tömlők felhasználásával készült táskákról a Metro írt.

Tömlőmentés

A tűzoltótömlők mellett teafiltereket, cipős dobozokat ejtőernyőket újrahasznosító márka tulajdonképpen sokkal őszintébben és régebb óta képviseli tehát az indusztriálist a divat berkein belül, mint a rendőrség által lezárt műveleti területek szalagjaiból és idézőjelekből élő Off-White.

A tűzoltótömlőkből, és 2017 óta a Burberry Alapítványnak hála a Burberry által szemétnek minősített bőrdarabkákból építkező márka táskái 50 és 80 ezer forintba kerülnek egyébként. A bevételeinek felét eladományozó márka termékeinek megvásárlásaival jótékonysági szervezeteket is támogathatnak amúgy a táskáikat természetesen újrahasznosított anyagokból készült csomagolásban házhoz szállító cég vásárlói. Emellett arra is figyelnek az Elvis and Kressenél, hogy megújuló energiaforrásokat használjanak a gyártás során.

Az alapító, akit Kresse-nek hívtak

„Ha szeretnénk biztosítani a jövőnket, az összes iparágnak a fenntartható fejlődésre kéne koncentrálnia. Mivel a divat a második legszennyezőbb iparág, drasztikus és gyors változásokra van szükség” - mondta el az egyik alapító, Kresse Wessling.

Elvis wearing our first belt. #vintage #luxury #love #followhim #makeelvisfamous

A post shared by Sustainable Luxury since 2005 (@elvisandkresse) on

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek