Mutatjuk a 7 legjobb alapozót

3000-9000 forintért már van minőségi alapozó a piacon. Nézd meg, milyen kell pattanásos vagy száraz bőrre!

Tisztában van vele a kozmetikai-és szépségipar, hogy dupla annyi időt töltünk sminkeléssel, mint 10 évvel ezelőtt, aminek köszönhetően számos újdonság található a piacon, nem is könnyű eligazodni a rengeteg sokat igérő kencefince között. Az Allure magazin szépség rovatának munkatársai a Reddit felhasználóinak kedvenceit figyelembe véve állítottak össze egy listát, melyen a legmegfizethetőbb és legjobb alapozók kaptak helyet. A hajtás után mutatjuk, hogy melyek a legfelkapottabb, nem túl sűrű, nem túl csomós, de nem is túl híg minőségi alapozók!

IT Cosmetics Your Skin But Better CC+

“Nem nagyon rajongók az alapozókért, ritkán használom, de ha nagy rohanásban vagyok, akkor IT Cosmetics CC krémet használok, mert antioxidánsokat és SPF-et (fényvédő faktor) tartamaz... hidratál, miközben a sötétebb foltokat és pattanásokat is elfedi” – állítja Rachel Zolden a Glamour szerkesztő helyettese. A 38 dolláros, kb. 9900 forintos termék leírásában az áll, hogy parabénmentes, vitaminokkal és olajjal táplálja a bőrt, segít megelőzni a bőröregedést, ráadásul még a finom ráncokba sem ül bele.

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup

Az Allure magazin beauty igazgatója, Sophia Panych szerint az Estée Lauder kétszeres Best of Beauty győztes terméke az egyetlen tényleg hosszantartó alapozó, állítása szerint használatával akár hét óra is eltelhet anélkül, hogy rá kellene segíteni egy kis púderrel vagy mattítóval. A zsíros bőrre is ajánlott termék, ami egyébként akár 15 órán át is fennmarad, 39.50 dollárba, kb.10.300 forintba kerül az üzletekben.

L'Oréal Paris True Match Lumi Healthy Luminous Makeup

A Reddit olvasók szerint a L'Oréal közepes fedést biztosító, 20-as SPF-fel ellátott terméke ár-érték arányban az egyik legjobb a piacon, mivel a legtöbb bőrtípusra felvihető, speciális pigmentjeinek köszönhetően pedig a maszkhatás is elkerülhető. Biztos nagy slágere a drogériáknak, mivel 12.99 dollárba, körülbelül 3300 forintba kerül.

Make Up For Ever Water Blend Face & Body Foundation

A terméknek annak ellenére nagy rajongótábora van az interneten, hogy az 1984-ben alapított márkát eleinte csak profi sminkesek használták elsősorban a divatvilágban. “Amikor a barátaim arra kérnek, hogy ajánljak nekik alapozót, akkor mindig ennek a terméknek a linkjét küldöm át, mivel ennek a gélszerű formulának a nyolcvan százaléka víz, ezért rendkívül hidratáló és könnyű, ugyanakkor természetes, megfelelő fedést biztosít, de elfedi az apróbb bőrhibákat is” – állítja Devon Abelman, szépségrovat szerkesztő. Az alapozó 43 dollárba, körülbelül 11.200 forintba kerül az üzletekben.

Nars Sheer Glow Foundation

A Reddit több felhasználója is üdvözölte, hogy az alapozó milyen ragyogó, már-már szaténfényű megjelenést kölcsönöz, bár többen kifogásolták, hogy nem pumpás kiszerelésben dobták piacra. A terméket ennek ellenére a profi sminkesek is előszeretettel használják, mivel a fedése könnyed, ezért az közepes erősségűre is építhető. A Nars 30 ml-es kiszerelésben kapható alapozója 47 dollárba, körülbelül 12.200 forintba kerül.

Revlon ColorStay Makeup for Normal/Dry Skin SPF 15

A fent említett L'Oréal alapozóhoz hasonlóan a Revlon is ott van a legtöbb drogériában, alacsony árához képest pedig kifejezetten megbízhatónak és tartósnak tartják a Reddit felhasználói, akik arról számoltak be, hogy a munka végéig általában kitart a hatása. A Revlon 24 órán át tartó fedést ígér, ebből állítólag 16 órára lehet inkább számítani. A márka normál és száraz bőrre is ajánlott alapozója 12.99 dollárba, körülbelül 3300 forintba kerül.

Clinique Acne Solutions Liquid Makeup

A kétszeres Best of Beauty díjjal kitüntetett folyékony alapozó nemcsak a szépségrovat szerkesztők kedvence, de a Reddit felhasználók is nagy rajongói a Clinique zsíros, pattanásos bőrre is ajánlott termékének. A gyógyhatású anyagokkal ellátott alapozóért 27 dollárt, körülbelül 7000 forintot kérnek az üzletekben.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek