11 gyorskajálda, ami túl szép, hogy igaz legyen

Felejtsd el az unalomig ismert dizájnt: a világ legszebb gyorséttermei olyan lenyűgöző látvánnyal csábítanak kalóriabűnözésre, hogy önmagában is érdemes útra kelned miattuk.

Bármerre is jársz, a nagy gyorsétteremláncoknál szinte mindenhol ugyanazok a tételek szerepelnek a menün, az éttermeknek helyet adó épületek viszont sokkal változatosabbak, mint gondolnád. Az állítást most képes bizonyítékokkal fogjuk alátámasztani a Refinery29 válogatása alapján.

1. Taco Bell – Pacifica

A kaliforniai Pacifica főleg a szörfösek paradicsomaként ismert. Itt, közvetlenül az óceánpart mellett található meg a Taco Bell ékköve, ami a vízisportban megfáradt ifjúságnak kínál mexikói kaját. Ahhoz, hogy a kiadóablaknál rendelj, felöltöznöd sem szükséges, a személyzet remekül tolerálja a kaliforniai életérzést, ezért akkor is ki fognak szolgálni, ha a pólódat a parton felejtetted.

📍Pacifica @tacobell

Teemsma Travels (@teemsmatravels) által megosztott bejegyzés,

2. Starbucks – Kiotó

A Sturbucks alábbi, kiotói egysége egy tradicionális, százéves városi házban működik, ahol tatami szőnyegek és selyem párnák járulnak hozzá kávéd élvezetéhez. Multi ide vagy oda, a hagyományokat elég komolyan veszik: más japán éttermekhez és teaházakhoz hasonlatosan a cipődet a bejáratnál kell hagynod.

3. Taco Bell – Guatemalaváros

A Guatemala fővárosában lévő Taco Bell két különlegességgel büszkélkedhet. Egyrészt egy régi bank épületében rendezkedett be, ami egyedi hangulatot kölcsönöz neki, másrészt pedig ez a lánc legnagyobb étterme az univerzumban.

image
refinery29.com

4. Starbucks – Dazaifu

A Starbucksnak egy másik kávézója is van Japánban, ami maximálisan kimeríti a menőség fogalmát. Dazaifu városában, a híres szentélykörzet felé vezető üzemel, és már messziről ki lehet szúrni. Jellegzetességét a vékony lécekből álló, átlósan szőtt faszerkezet adja, ami belül is megjelenik: 2000 darab faelem színesíti, melyek teljes hossza eléri a 4,4 kilométert.

5. McDonald's – Yangshuo

Az épülete annyira nem lenyűgöző, ám az elhelyezkedése igen. A kínai Yangshuo-ban gyönyörű környezetben, az ikonikus hegyek és tavak szomszédságában gondoskodhatsz Big Mac-utánpótlásodról.

The most scenic McDonald's that I have ever seen! #yangshuo #yangshuomcdonalds #mcdonalds

Kate Boor (@k8faems) által megosztott bejegyzés,

6. McDonald's – Porto

A McDonald's Portóban is mert nagyot álmodni. A gyorsétterem épületét az 1930-as években húzták fel, kívül egy bazi nagy sas, belül meg ólomüvegek és ódon csillárok díszítik. Nem csoda, hogy az egyik legexkluzívabb mekiként tartják számon. Az már csak a hab a tortán, hogy a McCafé részlegen a szokásos kínálat mellett portugál édességeket szolgálnak fel.

7. Buger King – Kajmán-szigetek

A Burger King egyből három étteremmel igyekszik kielégíteni a Kajmán-szigeteken jelentkező hamburgerszükségletet, de most csak az egyikről lesz szó. Arról, ahonnan ráláthatsz a kristálykék színben pompázó karibi vizekre, az óceánjáró hajókra, illetve a könnyűbúvárokra, akik stílszerűen a közeli Sajtburger-zátonynál úszkálnak.

8. McDonald's – Új-Zéland

Azt hiszed, ezek után már nem érhet meglepetés? Akkor tévedtél! Új-Zélandon, azon belül is Taupóban ugyanis egy repülőgépet alakították át mekivé. A rendhagyó étteremben egyszerre 20 vendég csillapíthatja éhségét, miközben akár a pilótafülkét is felkereshetik.

Have I found my favorite McDonald's? Yes I have!! ✈️💃🏽😄 #avgeek

Fatima ✈ Krantz (@fatimapilot) által megosztott bejegyzés,

9. Starbucks – Dubaj

Naná, hogy Dubajban a Starbucks sem szokványos. Az Ibn Battuta bevásárlóközpont perzsa udvarában egy bámulatos kupola alatt, kényelmes fotelekbe süppedve értékelheted át kávézási szokásaidat.

Starbucks Ibn Batuta Mall

Dandreb Barcelo Quimson (@dandrebquimson) által megosztott bejegyzés,

10. Pizza Hut - Egyiptom

Ez az egyiptomi Pizza Hut ugyancsak a kilátás tekintetében emelkedik ki a nemzetközi mezőnyből. Pizzázásod során a gízai nagy piramison, illetve a nagy szfinxen legeltetheted a szemed, ami kiváló lehetőséget teremt arra, hogy a történelem menetén elmélkedj. 

Crazy how close #pizzahut is to the pyramids!! #cairo #egypt #productplacement #pyramids #sphinx #whatthe #ilovetravel #natgeotravelpic #pleaseexplain #travel_captures #instatravel #throwback #pizzahutgiza #giza

Penny Hall (@peej_girl) által megosztott bejegyzés,

11. McDonald's – Budapest

Listánk utolsó szereplője számodra is ismerős lehet, talán már ettél is a falai között. A Nyugati pályaudvar impozáns épületében fellelhető McDonald's-nak az egész emberiség a csodájára jár. Az amerikai fickó, aki rögzítette ezt a videót, egyenesen a világ legszebb mekijei között emlegette.

Oszd meg másokkal is!
Mustra