Vedd meg Audrey Hepburn kedvenc ruháját!

Aki évtizedek óta visszafogja magát, mert neki nem csak egy Burberry kabát, hanem Audrey Hepburn Burberry kabátja kell, most végre elköltheti a kabátra félretett millióit! Szeptemberben lehet majd ajánlatokat tenni a Hepburn személyes tárgyaira.

A Hepburn rajongók számára kihagyhatatlan alkalom lesz szeptember 27-e, a Christie’s aukciósház ugyanis aznap fogja árverésre bocsátani a legendás színésznő holmijait. Hepburn ruhái, balettcipő gyűjteménye, és sok róla készült kép eredetije is beszerezhető lesz Londonban, illetve a szeptember 19. és október 3. között futó online aukció keretein belül. 

hepburn aukcio
www.christies.com

A Givenchy köntös is túlteljesített

A 24 éve elhunyt színésznő családja által áruba bocsátott ruhák és filmes relikviák becsült értéke sok esetben a 25-30 millió forintot is elérheti. A már említett balettcipőkön kívül van klasszikus Burberry ballonkabát, és egy kék szatén Givenchy ruha is. A Burberry kabátért például nagyjából 2 millió forintot várnak, de könnyen lehet, hogy ezek kifejezetten pesszimista árcédulák csupán. Egy 2006-ban árverésre bocsátott, a Hepburn által az Álom luxuskivitelben című filmben viselt Givenchy köntös például 23 millió forint helyett több mint 150 milliót hozott a konyhára, nem árt tehát rugalmasan kezelni a becsült értékeket és alaposan felkészülni költőpénzzel, ha valaki Hepburn Valentino ruhájában akar hazatérni Londonból.

Álom luxuskivitelben

A ruhák mellett szerepelnek a kínálatban a színésznőről készült fotók, valamint a saját jegyzeteivel ellátott forgatókönyvek is, az Álom luxuskivitelben forgatókönyvéért például körülbelül 27 millió forintnak megfelelő összeget vár az aukciósház. Hepburn fiainak szavait olvasva amúgy már-már azt hihetnénk, valamilyen nagyszabású, kizárólag a filantrópia vezette segélygyűjtésről van szó, a család célja saját elmondásuk szerint az, hogy „továbbadják a jövő generáció számára” ezt a lehetőséget, hogy „megosszák a rajongókkal Audrey szellemiségét.” Sok pénzért, ezt mintha elfelejtették volna hozzátenni. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek