10 hely, ahol jót ehetsz Budapest külvárosában

Klasszikus amerikai diner hangulat a XVIII. kerületben, mini Mexikó Újpesten. Tuti külvárosi street food lelőhelyeket küldtetek, mutatom a legjobbnak ígérkezőket.

"Hiszem, hogy nem csak a belvárosban lehet igazán jó hamburgert vagy pizzát enni Budapesten, hanem a külvárosban is" – írtam pár hete. Úgy tűnik jól hittem, ugyanis sok klassz tippet küldtetek Pestszentlőrinctől Újpesten át Érdig. Amikor éppen útba esnek tesztelem majd őket, de addig is listába szedem miket küldtetek, hogy ha épp az adott környéken jártok, ti is ki tudjátok próbálni. Ha pedig eszetekbe jut még hasonló, küldjétek a irokaszerknek@divany.hu-ra!

III. kerület

Ray bá retro-kézműves hamburgerek

"Nem tudom mik azok a borzalmak amiket teszteltetek, de szörnyű. Burgert Ray bácsi csinál egész jót, bár házhoz nem szállít, de csak a Kiscelli sarkon lévő CBA mellé kell elsétálni. Olyan 100 féle burger közül lehet válogatni, máshova egy ideje nem is járok" – írta róla olvasónk a házhozszállítós burgertesztünk után. A morcos burger mondjuk egészen rémisztően néz ki, de azért valamelyik másikat kipróbáljuk.

1032 Budapest, Kiscelli utca és Szőlő utca sarok, honlap itt.

IV. kerület

Calavera étterem

Örültem, hogy nem csak hamburgerezőket küldtetek, ez például egy mexikói gyorsétterem, és a Facebook vélemények szerint kifejezetten jó. "Három embernek mutattam az éttermet, és mindegyik el volt hűlve,hogy ilyen jó hely van Újpesten! Egy mini Mexikóba csöppensz ha belépsz az ajtón. A személyzet nagyon kedves,gyors és figyelmes. Az ételek mind ízre mind tálalás szempontjából kiválóak. Ár érték arányban jó választás" – írja az egyik vendégük.

1042 Budapest, Szt. István tér 3. étlap és honlap itt.

Központ Bisztró

Az előző étteremhez hasonlóan olyan értelemben nem klasszikus street food hely, hogy nem egy kis bódéról, hanem egy hangulatos bisztróról van szó Újpest központjában. A hamburgerkínálata miatt mégis a listánkon a helye – régebben ettem már itt én is, és bár nem tegnap volt, jó emlékeim vannak róla.

1042 Budapest, Szent István tér 1.,  étlap és honlap itt.

XI. kerület

Big Daddy Burger

Bódé csíkosra festve, lakótelep szélén. Természetesen a burgerek miatt ajánlottátok őket. "Retro dolgok (barna nagy buci, egyszerű de nagyszerű húspogi) keresztezése az újításokkal (sajtkülönlegességek, BBQ-s motyók). A kiszolgálás példaértékű! A kézműves sörökért is pluszpont" – olvasható egy elégedett vendég véleménye a Facebookon. 

1116 Budapest, Mezőkövesd út 2., étlap és honlap itt.

Magic Burger

"2010-ben Péter és Lilla elindította a burger-lavinát; egy két keréken guruló kipingált büfékocsiból kezdtek valódi hamburgert árulni, olyat, amilyet eddig senki. A lényeg nem egy dologban, hanem sok apró dolog összességében rejlik. Nem csak az a fontos, hogy a húspogácsa friss, egészséges húsból készüljön finom fűszerezéssel, és hogy a gyönyörű színű, ropogós zöldségek, és a házi szószok kavalkádja mindenkit megbabonázzon, hanem az is, hogy aki adja, szívből adja, szeretettel, lelke egy kis darabját belecsenve" – írják magukról. 2013-ban cserélték le a kis büfékocsit étteremre, a lelkesedésük pedig állítólag azóta is töretlen.

1116 Budapest, Alíz u. 8. / Barázda u. 40.,  étlap és honlap itt.

XIII. kerület

Bakterház Bisztró

Erre az angyalföldi vasútállomás épületében működő bisztróra a pasimmal bukkantunk rá gyakorlatilag véletlenül (ez volt a legközelebb eső szimpatikus ebédelőhely a Pszinapszishoz). Ha a környéken jártok nektek is csak ajánlani tudom. A vega burger parmezánbundás zöldségekkel nem csak helyi viszonylatban számítana jónak, és szuper arc a tulaj is. Ha nem akartok úgy járni mint mi, vigyetek magatokkal készpénzt, ugyanis kártyával nem lehet fizetni.

1131 Budapest, Kámfor u. 18, étlap és honlap itt.

XVIII. kerület

Patiszon Étterem és Burger Bár

Családias hangulatú kis étterem néhány benti és kinti asztallal. "Specialitásunk a hamburger, melyet kizárólag természetes alapanyagokból, helyben sütött házi zsemle és prémium minőségű marhahús felhasználásával készítünk" – írják magukról. Van csalamádés retro burgerük, de indiai fűszeres bárányburgerük is.

1181 Budapest, Szélmalom utca 4., é tlap és honlap itt.

Chili Dog

Többen is írtátok, hogy aki errefelé jót akar enni, annak itt a helye. Amerikai diner hangulat uralkodik, fekete-fehér kockás asztalokkal és spéci szendvicsekkel. A honlapon ezt írják magukról: "Teljes maximalizmusunkkal, és elhivatottságunkkal állunk ételeink mögé. A briós tésztához hasonló, lágy, mindig friss bucit saját pékségünkben készítjük, saját receptünk alapján. A húspogácsa ausztrál angus marhahúsból készül, nagyon enyhe, konzervatív fűszerezésű. Bbq burgereink különlegessége a sörben és barnacukorban kandírozott bacon. Dr. Pepper alapú pácunkkal ízesített amerikai omaha marha oldalasunk pedig a steakeket is megszégyeníti."

1184 Budapest, Thököly út 6., étlap és honlap itt.

A külvároson is túl: Budaörs és Érd

Komló és Tehén

A remek hamburgerek és kézműves sörök miatt ajánlottátok. A hely pedig így definiálja magát: "Komló... mert magyar kézműves és cseh söröket ihatsz, hiszen a komló jó nyugtató- és altatószer, de használják étvágytalanság és gyomorpanaszok ellen, továbbá idegi eredetű hasmenés esetén is. És tehén...mert kiváló marha burgereket ehetsz, hiszen a marhahús jól hasznosuló teljes értékű fehérjét, értékes vasforrást, valamint fontos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz." Mondjuk a gyomorpanaszok és a hasmenés emlegetését nem tudom miért gondolták szerencsésnek egy éttermi bemutatkozásban, de persze ettől még lehet jó hely.

2040 Budaörs, Szabadság út 53., étlap és honlap itt.

Balkán Bistro 

Az a jó benne, hogy mind az ételek elkészítése, mind az alapanyagokban ragaszkodnak a tradicionális receptekhez – írta róla olvasónk, Balázs. Az étterem bemutatkozója pedig egészen cuki: "Szépapámnak Klement Ottó Viktorról 1832 évben megjelent könyvben már említést tettek mit helyi érdi vállalkozó. Cukorka és mézeskalács boltja volt. Családunk sokáig megmarad az édesipar mellett, utolsó cukrászdánkat nagyapám vezette. Szerettem volna a gasztronómia iránti családi elkötelezettséget újra feléleszteni. Nem vonzott az édesipar, ezért más irányban kezdtem el kacsingatni. Horvát származású, és nagy húsevő lévén szeretem a balkáni ízvilágot, ezzel szeretném megismertetni a vendégeimet."

2030 Érd, Szabadság tér 13., étlap és honlap itt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek