Okostűsarkút minden lábra!

Zanza!

Az Olympus One olyan magassarkú, ami lábbarát jellege ellenére is mutatós tudott maradni.

Az Olympus One név hallatán előbb gondolna az ember űrhajóra vagy versenyautóra, mint cipőre. A „cipők Teslájaként” is ismert magassarkút a SpaceX egy volt dolgozójának köszönhetik azok a fájós lábú nők, akik még mindig kitartanak a magassarkú mellett, és van körülbelül 263.000 forintjuk egy új cipőre. A Spacex-es kötődés mellett asztronauta is dolgozott az Olympus One-on, nem véletlen tehát a sci-fis névadás. A Tech Insider videójából többet is megtudhatsz a Thesis Couture futurisztikus magassarkújáról!

A űrhajó-minőségű polimerből készült cipő 3 egymásba illeszthető részből áll, a talprészhez kapcsolódik a cipő sarka, és az orr-rész is. A cipő formájának kialakításában ortopéd sebész is részt vett, aminek az eredménye egy olyan kialakítás lett, ami megtartja a lábfejet, és tehermentesíti a lábujjakat is.

Sebészek és űrhajósok mellett divattervezők is dolgoztak persze a gladiátorszandál stílusú cipőn, ami egyelőre fekete, arany, és bézs színben kapható. Illetve volt kapható. Több mint tízezer ember mondott igent a közel 300.000 forintos cipőre, egyelőre nem is csinálnak többet. A márka oldala alapján úgy tűnik, legközelebb az őszi kollekció megjelenésekor lesz lehetősége a nagyérdeműnek az okoscipők beszerzésére. 

Blogmustra