A sok nehezebb, csokis, vajas, téli édesség után jöjjön egy üde süti: átjárja a citrom friss aromája, elkeverjük, sütjük, kockázzuk és a kezdéstől számított félórán belül el is fog fogyni egy ilyen adag.
Piszke
Bár naranccsal is készíthető, átütő íze a citromtól lesz, és akár lime-ot is használhatunk hozzá.
Hozzávalók: (20x20-as forma)
2 tojás
10 dkg cukor
2 ek. citromlé
1(kezeletlen) citrom lereszelt héja
10 dkg liszt
6 g sütőpor
1,25 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
a mázhoz:
10 dkg porcukor
3-4ek citromlé
Piszke
- A tojásokat a cukorral 5 percig mixeljük, hozzáadjuk a citromlevet és a citromhéjat.
- Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejjel váltakozva simára keverjük a masszát.
- A megolvasztott langyos vajat is beleforgatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük.
- Rácsra borítva hűtjük ki, ezután simítjuk rá a joghurtsűrűségűre kikevert mázat.