A férfi modellek karrierje is áldozatokkal jár

A Fashionista.com mutat rá arra, hogy nemcsak a női modellekkel szemben vannak furcsa elvárásaik az ügynökségeknek, hanem bizony a férfimodelleknek is kell változtatniuk ezt-azt a külsejükön, ha helyet szeretnének maguknak a kifutón és a kampányokban. A 2017-es őszi-téli férfi kollekciókat bemutató divathét apropóján készítettünk egy összeállítást arról, hogy miként gondolkodnak a legismertebb férfimodellek az ügynökségek igényeiről. Részletek a hajtás után!

Adam Butcher

“Az ügynököm azt ajánlotta, hogy próbáljam ki az Invisalignt és egyenítsem ki a fogaimat. Körülbelül nyolc hónap az egész. Nem volt nagy változás, csak felturbóztuk egy kicsit a dolgokat” – mondja a kanadai modell, aki sokak szerint kiköpött mása a néhai Glee színésznek, Corey Monteithnek. “Sok gyümölcsöt eszem, nagy kedvencem a banán, de szeretem a citromot is. Minden reggel belenyomok fél citromot egy pohár vízbe” – árulja el titkát a modell.

Adam Lee

Nekem nagyon nőies a külsőm. A mindennapokban is ilyen androgün típus vagyok. Van, amikor inkább a nőies és van, hogy inkább a férfias megjelenést várják tőlem. De mindig viaskodunk valamin: egyszer azt akarják, hogy növesszem meg a hajam, aztán meg azt, hogy vágassam le” – mondja a modell, aki szerint manapság sokkal több szabadságot kapnak a munkájukban a férfimodellek, mint korábban.

Jake Lucas

“Ki kellett fehéríteni a szemöldökömet. Még most is látni. A hosszú hajban sok lehetőség van. A legtöbb esetben azt kérik, hogy legyen természetes; tehát felkelek, lezuhanyzom és megvagyok. És van, amikor azt szeretnék, hogy göndörítsem be egy divatanyag vagy miegymás kedvéért. Az első divatanyagnál úgy vágták le a hajamat, mint a női modellnek. Ez két évvel ezelőtt volt. Azóta sem kértek tőlem ilyesmit. Ez már régen volt, még kölyöknek számítottam” – mondja a zenerajongó modell, aki az elmúlt években helyet kapott az Alexander McQueen és a Topman kampányában is.

André Bona

“Néha előfordulnak szokatlan kérések, de leginkább akkor, amikor fontos ügyféllel dolgozunk. Egyszer le kellett borotválnom a hajamat. Ez 2013-ban volt” – mondja a brazil származású modell, aki végiglejtett már többek között a Givenchy, a Calvin Klein, a Prada és a Fendi kifutóján is a közelmúltban.

Briar Montana

“Azt hiszem, hogy az elején nem volt rám felkészülve az ipar. Híznom kellett egy kicsit, most is sovány vagyok, de ennél jóval soványabb voltam. Furcsa volt, hogy túl sovány vagyok a divatvilágnak. Végül beértem, de folyamatos fejlődésben vagyok. Ez azért fura” – mondja a 22 éves modell.

Hamid Onifade

"A modellkedés sok önbizalmat adott nekem, mert nem akartak rajtam változtatni semmit. Szerencsésnek érzem magam, mert a modellek között is magasnak számítok, de a legtöbb ruha így is jó rám” – mondja az egyik legkeresetebb modell, akivel olyan márkák szerződtek már le, mint a H&M, a Banana Republic vagy a Calvin Klein.

Erin Mommsen

“Le akartam vágni a hajamat, de az ügynököm lebeszélt róla. Valószínűleg úgy gondolják, hogy a hajam is a ‘look” része, ezért fontos, hogy megtartsam” – mondta a Dominikai Köztársaságban született 21 éves modell, aki olyan luxuscégekkel dolgozott együtt az elmúlt években, mint az Y-3, a John Elliot vagy a Baja East.

Gabriel True

“Ez egy igencsak testközpontú iparág. Sok fiú, mint például én is, természetesen vékony, így az ügynökségeknek általában csak annyi a kérésük, hogy izmosabbak legyünk. Sosem gyúrtam, én ilyen vékony alkat vagyok, pedig minden nap grillezett sajtot és pizzát eszem. Azért eljárok futni és fekvőtámaszozom. Egyáltalán nem szeretnék kigyúrt lenni” – állítja True.

Ryan Keating

“Eleinte azt kérték, hogy fogyjak le, most pedig azt szeretnék, hogy izmosabb legyek. Úgy érzem, hogy most az európai piacon felkapottabb vagyok” – mondja a 25 éves kanadai modell, aki csak a 2016-os tavaszi-nyári divathét alatt 28 showt nyomott le, leszerződtette például a Dior Homme, a Fendi és a Gucci is a szezonban.

August Gonet

“A legbizarrabb eset az volt, amikor megkértek, hogy fogyjak le a hátamból. Emiatt talajgyakorlatokat végeztem” – emlékszik vissza a kezdetekre a platinaszőke modell, akit leszerződtetett a KTZ, a YMC és a Calvin Klein is az elmúlt szezonban.

Piero Mendez

"2014-ben exkluzív modellként nyithattam meg a Prada bemutatót Milánóban. A hajam mindig göndör, de a Prada az elmúlt szezonban kiegyenesítette a hajamat. Amikor elkezdtem modellkedni, még alig voltak göndör modellek a szakmában” – mondta az 1996-ban született spanyol modell, aki végiglejtett a Tom Ford, a Lacoste és a DKNY shown is a tavalyi évben.

Roberto Sipos

“15 éves voltam, amikor elkezdtem modellkedni, úgy néztem ki, mint egy csecsemő. Nehéz volt megszerezni a nagy melókat. Érettebbnek kellett tűnnöm. Ahogy idősödöm, annál jobb lesz. Sosem tudhatod, hogy mikor kérnek meg, hogy gyúrd ki magad. Ha megnézed a párizsi bemutatókat, ott mindig mindenki nagyon vékony. Milánóban inkább a kigyúrt srácokat favorizálják, míg Londonban a sovány és az izmos modellek is mennek. New Yorkban leginkább az átlagemberekre hasonlítanak a modellek” – összegzi a tapasztalatokat a 21 éves kolozsvári modell.

Mitchell Slaggert

“Le kellett nyomnom az izomtömegemet. Túl nagynak találtak. Sokat kellett futnom és le kellett adnom 2-3 kilót, mert vállrésznél nem fértem bele a ruhákba. Később pedig azt akarták, hogy inkább legyek egy kicsit izmosabb” – emlékszik vissza a kezdetekre a 188 cm magas amerikai modell.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek