12 menő cipő 2016-ból

A Harper's Bazaar nemcsak a 2016-os év legjobb dizájnertáskáiról készített összeállítást, hanem annak is utánanézett, hogy a divatszakma, a bloggerek és a celebnők körében melyek voltak a kedvenc lábbelik tavaly. A hajtás után mutatjuk, hogy a combcsizmán túl milyen cipőkre vadásztunk még 2016-ban!

1. Bársony bokacsizma

Évek óta nagy kedvenc a divatrajongók körében a Stuart Weitzman féle térdcsizma, amit idén ősszel a színes, kék, bordó, zöld vagy szürke színű bokacsizmák váltottak a sorban. Ilyen lábbelikben kapták lencsevégre az elmúlt időszakban Kendall és Kylie Jennert illetve Gigi és Bella Hadidot is, akik farmersorttal, mini és midiszoknyával valamint szakadt farmernadrággal kombinálták a bársony bokacsizmát, amiből bőven van választék a fast-fashion üzletekben is.

2. Zokni-csizma

A trendet a Kanye West féle Yeezynek és a francia Vetementsnek köszönhetjük. A forma annyira felkapott lett az év második felében, hogy a DIY blogokon is felbukkant egy-két variáció arra, hogy hogyan hozzuk ki 1500 forintból az átlagosan 895 dollárra, kb.249 ezer forintra beárazott cipőket. Ilyen zokni-csizmát villantott 2016-ban Rihanna, Rita Ora, Kim Kardashian, Kendall Jenner és Hailey Baldwin is.

3. Platform cipő

A tavalyi platform cipők eltörpülnek azok mellett a megdöbbentően magas talpat kapott csizmák mellett, amiket Marc Jacobs mutatott be a 2017-es tavaszi-nyári kollekciójában. A trend várhatóan az utcai divatban is megjelenik majd, így jövőre szupermagas nőket láthatunk majd egyensúlyozni az utcákon.

4. Törpe sarkú Prada

Nem csak nekünk, de az olasz Vogue divatszerkesztőjének, Giovanna Battagliának is nagy kedvence volt a golyókkal díszített, törpe sarkat kapott Prada cipő, amit idén miniruhákkal és farmernadrággal is előszeretettel hordtak a divatrajongók.

5. Louis Vuitton bakancs

A magas sarkat kapott fűzős bakancsot leginkább ezüst, fekete és kék árnyalatokban hordták a celebnők és a divatbloggerek az elmúlt hónapokban. A Nicolas Ghesquiere által tervezett formáért 925 fontot, kb.346 ezer forintot kérnek a luxusboltokban.

6. Ezüst combcsizma

Annak ellenére, hogy Demna Gvasalia milyen rövid ideje tervez a Balenciagának, azért jópár kultikus darabot köszönhetünk már neki a Szíj Melinda szatyortól kezdve a marihuána-darálóig. Az ezüst combcsizmát imádták a hírességek öltöztetőnői a szezonban,a forma valamilyen formában megfordult többek között Kim Kardashianon, Tinashén és Jessica Suttán is. A francia divatház egyébként körülbelül 1500 eurót, 470.700 forintot kér egy pár ezüst csodáért.

7. A Chanel nagyi cipője

A francia divatház még az év elején mutatta be bézs-fekete szandálját, ami aztán futótűzként terjedt végig az Instabloggerek körében. A nagyi sarkút cipő olcsósított hasonmását szerencsére piacra dobta az Asos, a Mango és a Cos is 2016-ban.

8. Luxus papucscipő

A szőrmével vagy gyöngyökkkel díszített ‘loafer' cipőt a divatvilágot megreformáló Alessandro Michelének, azaz a Gucci kreatív igazgatójának köszönhetjük. A számtalan formában variálható (arany, virágmintás, klasszikus) fazont elsősorban farmerrel és pliszírozott szoknyával hordták a szezonban és 790 eurót, kb. 249 ezer forintot kértek érte az üzletekben.

9. Nőies Dior cipők

Attól függetlenül, hogy az idei év nagy nyertesei a csizmák voltak, a celebnők és divatlap szerkesztők mégis előszeretettel viselték a Dior bokapántos, csatos cipőit a szezonban. Ilyen elegáns lábbeliben pózolt többek között Elena Perminova és Chiara Ferragni is 2016-ban.

10. Rihanna féle Puma tornacipők

Mikor már azt hittük, hogy lecsillapodott a játszósruha és cipő mánia, Rihanna éppen akkor dobta piacra Fenty x Puma kollekcióját, amit a legtöbb Instaceleb beszerzett a Hadid lányoktól Cara Delevingnéig.A fekete és fehér színben kapható lábbelikért 150 eurót, kb.47 ezer forintot kérnek a márkaboltokban.

11. Gumitalpú bokacsizma a Celine-től

A 90-es évek ihlette luxuscipő a 2016-os év második felében lett felkapott a divatrajongók körében. A fekete-fehér vagy piros-fekete színekben piacra dobott leginkább farmerrel és hétköznapias darabokkal volt népszerű az utcai divatban.

12. Miu Miu balettcipő

Az olasz divatház cserélhető bokapántokkal árulta a nude színű lapostalpút, amiért 565 eurót, kb.177.600 forintot kértek az üzletekben. Bár a szakemberek szerint jövőre már kikopik a Miu Miu féle balerina, azért a fazon szép számmal felbukkant 2016-ban a divatfővárosok utcáin.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek