Körkép: ha műszőr, akkor ocelotminta

Amikor október végén kabátkörképen jártunk, akkor meg voltunk győződve arról, hogy a látott felhozatalból kiindulva ezen a télen a kabát alá több réteget kell majd felvenni. Aztán beköszöntött az igazi hideg idő, és azt vettem észre, hogy egyre többen hordanak (mű)szőrmebundát, ami már kinézetre is kellően melegnek tűnik. Így nyakamba vettem a várost és megnéztem, hogy milyen a felhozatal a szőrmék világában.

Bershka

Ha egy mintát kellene kiválasztani, ami jellemzi a bundafelhozatalt a boltokban, az a párducminta. Ahol volt a boltokban szőrmebunda, ott szinte mindenhol meg lehetett találni a feltűnő állatmintás darabot. A Bershkában lévő párducos kabát szép nagymacskamintás volt, és felpróbálva is melegnek tűnt. Ezt a darabot azoknak ajánlom, akik nem szégyenlősek, és nem zavarja őket, ha a kelleténél jobban megnézik majd az utcán, mert ebben a kabátban nem lehet eltűnni. Egyébként pedig 17 ezer forintért beszerezhetünk magunknak egyet.

A szőrme ismét divatban van, szerencsére nem csak az igazi, hanem a mű is, és most már nem csak kabát vagy sapka készül belőle. A szőrmemellények már több éve jelen vannak a fast fashion boltokban és az utca embere is bizonyíték arra, hogy sokan hordanak ilyet. 7 ezer forintért be is szerezhetünk egyet, és választhatunk, hogy barnát vagy feketét szeretnénk hordani a hidegebb napokon.

Orsay

A körkép folyamán személy szerint a legnagyobb meglepetés számomra az Orsay volt. Gondoltam bekukkantok, hátha találok egy pár bundát, és láss csodát, így is lett: három darabot találtam, ami három különböző ízlést tud kiszolgálni. A legmelegebb darab a fekete-csíkos kabát volt, aminek a szőrméje nagyon puha volt, és pluszpont, hogy ez volt az egyedüli hosszú fazonú. A második egy fehér, rövid fazonú, aminek a mintája kicsit olyan, mintha fakérget vettek volna hozzá alapul. Olyan embereknek ajánlom ezeket a kabátokat, akik szeretnek nem megfagyni a télen, de nem is szeretnek annyira kilógni a tömegből egy feltűnőbb kabáttal. Ha pedig nem bánjuk, hogy egy kicsit látványosabb darabban mozgunk az utcán, akkor fekete-fehér-szürke csíkos kabátot nekünk találták ki. A kabátok egyébként 16-20 ezer forint körül mozognak.

Mango

Vannak, akik rajonganak az állatmintákért és szívesen hordanak ilyen feltűnő darabokat, és vannak, akiket nem lehet rávenni. Lényeg a lényeg: maga a párducminta elpusztíthatatlan, ebben a szezonban is találkozhatunk vele bőven üzletekben. A Mangóban csak egy bundát találtam, de az is természetesen ebben a mintában tündökölt. Egyébként ez a kabát volt jóval a legdrágább az összes közül, de ez is tűnt a legmasszívabbnak. 36 ezer forint:

Stradivarius

Végére hagytam azt a boltot, ahol a legnagyobb kínálat volt a szőrmés kabátokból: a Stradivariusban válogathatunk, ha beszeretnék szerezni egyet. Természetesen az ő kínálatukból sem maradhatott ki a párducmintás, de emellett még igen színes felhozatal felvonul. Nekem nagyon tetszettek a rövidebb fazonú és feltűnő bundák: bordó és zöld színben is találtam, felpróbálva pedig egy igazán dögös kiegészítővé vált a kabát. Nem feltétlenül kell, hogy minden bunda mintás/színes legyen, a sima egyszínű szőrme is nagyon mutatós tud lenni. Ha inkább ezt a vonalat képviselnénk a választásban, akkor itt találhatunk sima feketét is. A kabátok egyébként egy árban voltak: mindegyiket beszerezhetjük 15 ezer forintért.

Ha pedig tanácstalan, hogyan hordja ezeket a feltűnő ruhadarabokat, akkor mutatunk pár tippet hozzá!

Oszd meg másokkal is!
Mustra