Zanza!

Ezt az ételt két dolog inspirálta: a csodás nyári paradicsomos húsgombócok (nem mellesleg az idei nyár kedvenc étele volt nálunk), és hogy a gyerekeim (na jó, mi is) nagyon szeretik a sajtburgert. Amikor rendesen ki tudom szellőztetni a konyhát, szívesen rászánom magam a hamburgersütésre.

sajtburger húsgolyók
Fotó: Katuci

Ám néha csak gyorsan bedobom ezeket a helyes gombócokat a sütőbe, reszelek rá egy nagy rakás cheddart, és ezt tömjük a zsemlékbe. Szóval abszolút nem bonyolult, és garantáltan családi kedvenc lesz belőle. 

TIPP: akár nagyobb mennyiségű húsgolyót is készíthetünk előre, ezeket az elősütést követően kiporciózva fagyasszuk le. 

Hozzávalók

50 dkg darát marhahús (pl. felsál, hátszín)
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán / grana padano (ha nincs, elhagyható)
15 dkg mascarpone
20 dkg cheddar sajt
1 csokor újhagyma
olívaolaj
só, bors

  1. A húst ízesítjük sóval, borssal, reszelt parmezánnal.
  2. A masszából kis gombócokat gömbölyítünk. Egy vastag falú, sütőbe rakható serpenyőben olívaolajat hevítünk, és körbesütögetjük benne a húsgombócokat. Épp csak kérget sütünk rá, nem itt készítjük el.
  3. A pirult húsra kanalazzuk a krémsajtot és a megtisztított és felkarikázott újhagymát. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a serpenyőt 25-30 percre. És már tálalhatunk is! 
Blogmustra