Önállóan is megállja a helyét, de ha úgy érezzük, kiegészítésre szorul, azért egy szép szelet hús vagy akár egy nagyadag zöldsaláta is jöhet mellé.
Katuci
Sajnos sütni kell, de jó hír, hogy nem sokáig, és hogy az eredmény kárpótol.
Hozzávalók
50 dkg krumpli
50 dkg gomba
2 fej lila hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyem vagy kakukkfű (ízlés szerint)
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
2 dl tejföl
10 dkg parmezán vagy grana padano (trappista is megteszi, de akkor legyen kicsit több)
só, bors
- A burgonyát megpucoljuk, és előfőzzük sós, forró vízben. Nem kell puhára, elég addig főzni, amíg elkészülünk a gombával.
- A hagymát megtisztítjuk, és a felhevített olaj és vaj keverékén megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a megpucolt, apró darabokra vágott gombát, és ráreszeljük a fokhagymát. Megszórjuk frissen őrölt borssal és sóval. Amikor a gomba elfőtte a levét, megpirítjuk, megszórjuk a felaprított zöld fűszerrel, és félretesszük.
- A krumplit leszűrjük, vékonyan felszeleteljük, és egy vékonyan kivajazott, sütőbe is tehető serpenyőbe vagy tepsibe rendezzük. Érdemes még egy kicsit megsózni ilyenkor.
- A krumplit megkenjük a tejföllel, majd mehet a tetejére a pirított gomba.
- Végezetül megszórjuk a reszelt sajttal, és 220 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.