Megnéztük a nyári sminkkínálatot, és mi is elcsábultunk

Így augusztus elejére meg is érkezett talán a nyár, úgyhogy elmentünk megnézni, hogy ebben a – maradék – szűk másfél hónapban milyen nyári színű szemhéjpúdereket lehet beszerezni. A trendszínek idén a zöld, a szürkéslila, a sárga(!) és a pasztellszínek, bónuszként meg bejött a színváltós smink, illetve azért ne feledkezzünk meg a csillámpónisminkről sem. Utunkat a DM Drogerie Markt – MAC – Douglas – H&M – Bobbi Brown ötszög képezte. Azt nem mondanánk, hogy találtunk megegyező árnyalatokat, de legalább mindenhol óriási a választék. Az árakat természetesen nem hasonlítgattuk, hiszen a drogériák árai jóval alacsonyabbak a neves dizájnertermékekénél – és ez így is van jól. 

Érdekes módon, mi tök naivan azt feltételeztük, hogy a nagyon neon és rikító színek viszik a prímet idén nyáron, erre pont az ellenkezőjével találkoztunk a legtöbb helyen. Persze, ha az előbb említettekre vágyik, megtalálja a boltokban, de idén a hangsúly inkább a natúr és fáradt színeken van. És most jöjjenek a szemhéjfestékek, és persze mutatjuk az árakat is, hogy tudja, mire számítson. Fotók a galériában! (Előre szeretnénk elnézést kérni a fotók minősége miatt, a körképek alkalmával általában telefonnal fotózunk.)

MAC

A MAC-ben a már meglévő óriás színskála mellet az új, nyári árnyalatok között a földszínek dominálnak; sok a barna és a pinkes-lilás árnyalat. Matt ugyanúgy van, mint selymes, fényes színek és újdonságnak nem újdonság, de mindenképpen jó megoldás a „szemhéjceruza”, ami tulajdonképpen olyan, mint egy sima szemceruza, csak vastagabb a kialakítása, és nem kontúrhúzásra, hanem szemhéjfestésre alkalmas. Jelentősen megkönnyíti a festék felvitelét, és talán tartósabb is a krémes állaga miatt. A képgalériában megnézheti a kínálatot.

Douglas

A Douglasben a saját márkás szemhéjfestékekre voltunk a legkíváncsibbak, de sajnos nem voltunk tőlük elájulva: alig vannak színek, viszont azokat most akciós áron, elég olcsón lehet beszerezni. Ha minden álma, hogy legyen egy libafos sárga, vagy méregzöld színű szemhéjpúdere, itt megveheti. Négyes paletta is van, leginkább füstös szemek készítésére, ezek is olcsóbbak most a megszokottnál. Az Artdeco sem vitte túlzásba a merész színeket, sőt, szinte alig volt olyan a palettájukon, ami egy kicsit is utalna arra, hogy nyár van. Sebaj, legalább nem förtelmesen drágák és persze, jó minőségűek. A drágább kategóriájú sminkek között sem volt túl élénk a kínálat, viszont dobtunk egy hátast az áraktól. Talán a Shiseido és a Clinique vállalt be pár hangulatot, de nagyrészt hasonlóak a színek mindenhol. Nézze meg a képeken, mit kap kétezer és mit húszezer forintért!

 

Bobbi Brown

Valamiért sokan azonosítják a Bobbi Brownt a MAC-kel, pedig a két üzletnek nem sok köze van egymáshoz. Míg a MAC erős, karakteres vonalat képvisel, addig a Bobbi sokkal visszafogottabb és elegánsabb sminkekre szakosodott. Az idei nyári kollekciója nem valami nagy szám azoknak, akik rajonganak a feltűnésért, ha viszont a szolid megjelenést részesíti előnyben, akkor jó helyen jár. Sok a csillogó és krémes szemhéjfesték, de persze matt is van a választékban. Ha nem ragaszkodik hozzá, hogy kizárólag a nyári kollekció darabjaival pingálja ki magát, az állandó szemhéjfestékek között is nézzen körül, mert van miből válogatni. Ha esetleg nem tud dönteni, nyugodtan kérje ki az eladók segítségét – akik egyébként szakképzett sminkesek. Mi is így tettünk, és abszolút kellemesen csalódtunk. Bónuszként van ingyenes 10 és 20 perces sminkoktatás, amit feltétlenül érdemes kipróbálni. Képek a galériában.

H&M

Az Aréna Plázában lévő H&M-ben hatalmas a sminkválaszték. Nincsen külön kiemelve a boltban, hogy melyek a nyári trendszínek, viszont olyan széles a skála, hogy biztosan megtalálja, amit keres. Bónusz: van csillámos, kagylósan fényes és matt szemhéjpúder is, ráadásul szemérmetlenül olcsón: 1490 forintba kerül. Kilences palettát is lehet venni, ennek az ára 3490 forint, ami szintén nagyon baráti. Nekünk nagyon bejöttek a „svéd színek” és a tálalásuk is pont arra ösztökél mindenkit, hogy azonnal tankoljon fel belőlük jó pár színt. Ügyes húzás, majdnem mi is elcsábultunk.

 

DM - Drogerie Markt

A DM-et hagytuk utolsónak, igazság szerint nem sokat vártunk tőle, mivel a hasonló kategóriájú Rossmannban sem ájultunk el a dolgoktól. Azonban jól tettük, hogy ezt a drogériát nem hagytuk ki, ugyanis abszolút kellemesen csalódtunk a felhozatalban. Rengeteg termék közül lehet válogatni, ráadásul nagyon kedvező áron. Az összes nyári trendszín megtalálható a DM-ben, a sárgától a liláig minden. Van csillogós szemhéjpúder, krémes szemhéjceruza és vizes hatású szemhéjkrém is. MInden egyes darabról lőttünk fotót, érdemes megkeresni a galériában, hogy mit mennyiért vehet itt. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra