Ön sem szeret vacakolni a rántott sajttal? Dupla panír, hogy tökéletesen fedje a sajtot, és ha kifolyik, akkor aztán teleköpködi olajjal a konyhát. Szóval erre megoldás ez a sajtgolyó. Pillanatok alatt összeállítható, nem folyik ki, nagyon gyorsan megsül, és még a gyerekek is jobban szeretik.
Katuci
És amit még nagyon szeretünk benne, hogy a sajtokat kedvünk szerint variálhatjuk, vagy zöld fűszerekkel is feldobhatjuk.
Hozzávalók (kb. 20 golyóhoz)
kb. 25 dkg sajt (trappisa, edámi, gouda…)
1 tojás
1 evőkanál liszt (kukoricaliszttel még finomabb)
só
zsemlemorzsa
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez
- A sajtot lereszeljük kis lyukú reszelőn.
- A tojást elkeverjük egy nagy csipet sóval és a liszttel, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot is (+ha valamilyen zöldfűszert használunk). Formázható masszává gyúrjuk össze.
- Kis golyókat gömbölyítünk, majd meghempergetjük őket a zsemlemorzsában. Sütés előtt tegyük be egy kicsit a tányért a fagyasztóba (20-30 percre), így könnyebb dolgunk lesz.
- Az olajat vagy kókuszzsírt felforrósítjuk egy serpenyőben, és kisütjük benne a golyókat, végül papírtörlőre szedjük.
Katuci