Már jó áron juthat spárgához, és a többi hozzávaló is zsenge és friss. Nem is kell ennél több, legyen belőle leves! Nagyon gyorsan elkészül, így hétköznap is simán belefér a programba.

spárgakrémleves
Fotó: katuci

A simára turmixolt leves abszolút gyerekbarát, de nyugodtan félre is tehet néhány megfőtt bóbitát, és a végén hozzáadhatja. Épp a gyerekek miatt levesgyöngy került bele, de felnőtteknek egy jó kis kecskesajtos pirítóst ajánlanék inkább hozzá. 

Hozzávalók:

50 dkg zöld spárga
1 csokor újhagyma
2 gerezd fokhagyma
7 dl víz vagy zöldségleves
1 dl zsíros tejszín
1 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
(+ízlés szerint fűszerek, nekem a friss bazsalikom is nagyon bevált hozzá)

  1. A spárgát alaposan átmossuk, megfogjuk a két végét, és kettétörjük. Ahol törik magától, onnan felfelé biztosan nem fás a szára. A zsenge részt felszeleteljük.
  2. Az újhagymát és a fokhagymát is megtisztítjuk, illetve szeleteljük.
  3. Egy lábasban felhevítjük a vaj és az olívaolaj keverékét. Rádobjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, majd pár percig pároljuk.
  4. Felöntjük a vízzel vagy alaplével, és addig főzzük a levest, amíg a spárga megpuhul. Ez nagyjából 5-10 perc alatt meg is történik.
  5. Hozzákeverjük a tejszínt, majd levéve a tűzről óvatosan simára turmixoljuk.
  6. Ha szükséges, még ízesítjük, valamint feldobhatjuk friss zöld fűszerrel is.

További remek spárgás recepteket ITT talál.

Blogmustra