A metálfényű cipő a szezon egyik alapdarabja

Annak ellenére kapkodják az üzletekből a metál árnyalatú, elsősorban ezüst és arany cipőket, hogy a trend nem is a tavaszi-nyári szezonban robbant be a köztudatba, hanem már tavaly is felkapott volt a divatszakemberek körében, tehát ahogy a legtöbb őrület, először egy szűk rétegen belül terjedt el, aztán később egyre több emberen bukkant fel a hétköznapi divatban.

A Wgsn.com hívta fel a figyelmünket arra, hogy a mágikus cipő jópár fast-fashion üzletben hiánycikk lett az elmúlt időszakban, a Topshop Betty Silver Boots néven futó bokacsizmájára körülbelül hetek óta „várólista” van, esély sincsen rá, hogy egy átlagos 39-es mérettel rendelkező vásárló találjon belőle magának akár egy darabot is.

„Az év első három hónapjában 25,5 százalékkal nőtt az ezüstmetál csizmák eladása, a színes metál cipőkre pedig a tavalyi 2,1 százalékhoz képest 2,6 százalékkal nőtt a kereslet” – mondta Jessica Fioriti, a Wgsn Instock szerkesztője, aki szerint valószínűleg nem csak az Óz a csodák csodája című film miatt ennyire keresettek ezek a hatvanas éveket idéző darabok, hanem feltételezhetően a David Bowie hatás, a Gucci és a Saint Laurent kollekciói, valamint az is közrejátszik, hogy a legtöbb magazin által „jó befektetésnek” titulált ezüst és arany bokacsizmákat a tavaszi-nyári kollekciók érkezésével leárazták az üzletekben. Így az eBayt várhatóan ellepik majd az efféle túlárazott holmik a közeljövőben.

Dan Bisson, a Wgsn.com cipőkért és kiegészítőkért felelős szerkesztője szerint az európai utcai trendeket elnézve a metál egyértelműen a szezon egyik vezető színe. Bisson azt állítja, hogy idén nemcsak a standard arany- és ezüstmetál a menő az utcai divatban, hanem például az égkék és a bíborvörös metál is, ráadásul különösen divatosak ezek a darabok a Gucci által divatba hozott stílusban.

A hazai fast-fashion üzletekben sem kell nagyítóval keresni a csillogó darabokat, és remélhetőleg még nem is késő beszerezni egy-egy feltűnőbb lábbelit a nyárra. Ha siet, talán még a Mangóban lecsaphat egy 17.995 forintos ezüst Oxford cipőre vagy a H&M-ben egy 9990 forintos telitalpú szandálra. A Zarában már 9995 forintért vannak metál cipők, az Asosról 12.725 forintért rendelhet metálfényű combcsizmát, míg a Topshopban 29.365 forintot kell fizetni egy klasszik bokacsizmáért. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy hogyan hordják a trendi darabot világszerte és csekkolja le, hogy milyen a felhozatal a fast-fashion üzletekben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra