Így jön újra divatba a múlt század

Érdekes egybeesésre lettünk figyelmesek a 2016-os őszi-téli kollekciók feldolgozása közben, ugyanis a milánói divathéten bemutató Moschino vezető tervezőjének, Jeremy Scottnak és a Dolce & Gabbana tervezőpárosának nemcsak a tavalyi évben járt egy rugóra az agyuk, hanem idén is sikerült hasonlóképpen gondolkodniuk.

Míg Domenico Dolce és Stefano Gabbana a Disney hercegnők világából merített ihletet a tervezés során, addig Jeremy Scottot a 15. századi domonkos szerzetesek, a nyilvános könyvégetések, a dohányzás, valamint a füst témája foglalkoztatta a szezonban. Annak ellenére, hogy az inspirációforrások igencsak eltérőek voltak az olasz divatházaknál, mindkét luxusmárkának sikerült csilláros, valamint macis szerelést is kifutóra küldeni Milánóban.

De hasonló, múlt századi hangulatot idéző, fényűző vintage stílusjegyekkel, teáskannákkal, tányérokkal és mutatós étkészlettel pakolta tele kollekcióját a legendás Schiaparelli ház is a szezonban. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy min nosztalgiáztak a milánói divatházak a szezonban!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek