13 mai trend a 90-es évekből

Jó ideje divatban vannak a kilencvenes évekből viszalehelt ruhadarabok, melyek közül jópárat a 2016-os évben sem kell majd a szekrény aljára száműzni. Legalábbis efelé mutatnak a divatheteken bemutatott kollekciók és az eseményen lőtt street style képek, melyből egyértelművé vált számunkra, hogy nem fogjuk megúszni a gumiszandált, a haspólót, a virágmintás ruhát és a színes hajtincseket a következő szezonban sem. Mutatjuk a hajtás után, hogy milyen szereléseket lesz érdemes beszerezni!

1. Újra divatban a Calvin Klein fehérnemű

Minden idők egyik legszexibb fehérneműkampányát vitathatatlanul a New York-i márka készítette el a 90-es években Kate Moss és Mark Wahlberg főszereplésével. A 21. században azonban napjaink egyik legellenszenvesebb celebe, Justin Bieber látható a divatház fehérneműreklámjában. A márkának egyébként bejött a kilencvenes évek feldolgozása, a Calvin Klein felirattal ellátott alsókat és sportmelltartókat viszik, mint a cukrot az üzletekből, az Asos oldalán például 28 fontot, 11.160 forintot kérnek egy narancssárga bugyiért.

Lara Stone és Justin Bieber a Calvin Klein plakáton.
Lara Stone és Justin Bieber a Calvin Klein plakáton.Images Press / Europress / Getty

2. A Doc Martens bakancs

A légpárnás talpukról, egyedi formájukról, rámán varrott felépítésükről és sárga varrásukról könnyen felismerhető uniszex bakancsok idén nemcsak hagyományos fekete, de szegecsekkel díszített, illetve színes változatban is megjelentek az utcai divatban – írja a Bustle.com. Míg a kilencvenes években elsősorban a grunge irányzat képviselői rajongtak a márka cipőiért, addig napjainkban már más stílusjegyekkel is ér keverni a bakancsot, amiért átlagosan 95 dollárt, 26.662 forintot kérnek az Amazon.com oldalán.

3. Hasvillantós felső

A szexi haspóló az elmúlt pár szezonban nemcsak a fesztiválokon volt jelen, hanem előszeretettel jelentek meg ilyen szerelésben a vörösszőnyeges eseményeken is a hírességek. A merész darab idén a rövidnadrágok és farmerek mellett ceruza- és midiszoknyával is trendinek számít majd, a Mangóban átlagosan 2995-5995 forint között találni ilyen rövid fazonokat.

Gwen Stefani Doc Martens bakancsban és haspólóban koncertezik manapság.
Gwen Stefani Doc Martens bakancsban és haspólóban koncertezik manapság.Isaac Brekken / Europress / Getty

4. A flaneling

Mióta a Saint Laurent kreatív igazgatója, Hedi Slimane pár szezonnal ezelőtt a kilencvenes évek grunge stílusából merített ihletet kollekciójához, azóta újra szupertrendinek számítanak a kockás flanelingek, amiket nemcsak szakadt farmernadrággal és kinyúlt kötött kardigánnal menő viselni, hanem dögös bőrszoknyával, kis fekete ruhával, sőt arany pantallóval is. A H&M-ben átlagosan 5990 forintért szerezheti be a flanelingeket.

Ne csak játszósruhaként tekintsünk a flanelingre!
Ne csak játszósruhaként tekintsünk a flanelingre!Catwalking / Europress / Getty

5. Farmer miniszoknya

Idén nemcsak az elöl gombos velúrszoknyák vannak divatban, hanem a nappali és esti viseletnek is elsüthető farmer miniszoknyák is, amik Converse tornacipővel, platformcipővel és combcsizmával is trendinek számítanak a szezonban. A Mangóban átlagosan 6995-8995 forintot kérnek a farmer miniszoknyákért.

Combcsizmával és kapucnis pulcsival tér vissza a 90-es évek.
Combcsizmával és kapucnis pulcsival tér vissza a 90-es évek.Timur Emek / Europress / Getty

6. Virágmintás ruha

A virágnyomatos egyrészesek elsősorban maxi fazonban térnek vissza a divatba, leginkább olyan darabokra lesz érdemes vadászni az üzletekben, mint amilyenekben Alicia Silverstone vagy Drew Barrymore jártak a kilencvenes évek elején. A Zarában egy sötétebb árnyalatú virágmintás ruháért átlagosan 19.665 forintot kell fizetni.

Elegánsabb fazonban is trendi a virágminta.
Elegánsabb fazonban is trendi a virágminta.Mike Windle / Europress / Getty

7. Barna és bogyó árnyalatú rúzsok

A kilencvenes évek egyik legnagyobb szépségtrendjét nemcsak a sminkmesterek használják, de az olyan hírességek is előszeretettel jelennek meg ilyen sötét színű ajkakkal, mint a Kardashian-Jenner klán fiatalabb tagjai, vagy Goldie Hawn lánya, Kate Hudson.

Kivel is mutathatnánk be, hogy hogyan fest a barna szín az ajkakon.
Kivel is mutathatnánk be, hogy hogyan fest a barna szín az ajkakon.Mike Windle / Europress / Getty

8. Gumiszandál

A se nem lapos se nem magas sarkú szandál harisnyával, zoknival és mezítláb is menő 2016-ban. A farmerszoknyához hasonlóan nagy előnye, hogy nappali és esti viseletként is bevethető, ráadásul a legtöbb helyen nem is kell érte egy vagyont fizetni. Az Asos oldalán például 12 fontot, 4799 forintot kérnek egy átlátszó, csillámporos párért.

Cukorka színekben a legmenőbb a gumiszandál.
Cukorka színekben a legmenőbb a gumiszandál.Timur Emek / Europress / Getty

9. Feltűnő napszemüvegek

2016-ban még az olyan klasszikus fazonok is egy kis csavarral jelennek meg a piacon, mint a pillangó, a szögletes, a kerek vagy a pilótaforma. Nagy kedvencünk a Csinos kis hazugságok című sorozatból megismert Shay Mitchell napszemüvege, amihez hasonlót 16 fontért, 6400 forintért rendelhet az Asos oldaláról.

Ilyen formára érdemes vadászni az üzletekben.
Ilyen formára érdemes vadászni az üzletekben.Mireya Acierto / Europress / Getty

10. Telitalpú cipő

Sosem gondoltuk volna, hogy a telitalpú cipők valaha is visszatérnek majd a köztudatba, de a rave-korszakon nosztalgiázó divattervezők mégis láttak benne fantáziát, sőt még a nyolcvanas évek végén született Rihanna is ilyen cipőket mutatott be a Pumával közösen a New York-i divathéten. A forma szinte az összes fast-fashion üzletben jelen van, egy csíkos talpú fekete platform cipőért például 23.995 forintot kérnek a Mangóban.

Ilyen zordan öltözünk majd Rihanna szerint 2016-ban.
Ilyen zordan öltözünk majd Rihanna szerint 2016-ban.Kris Connor / Europress / Getty

11. Mami farmer

A rocksztáros külsőt kölcsönző csőfarmert az elmúlt időszakban az olyan klasszikus fazonok váltották a sorban, mint a trapéz, a bokaverdeső vagy éppen a magasított derekú mami farmer, ami az idei ruhatárunk egyik alapdarabja lehet. A jól kombinálható mami farmerre érdemes rákeresni a szülők gardróbjában, de megfizethető áron, 32 fontért, azaz 12.809 forintért már rendelhetünk magunknak az Asos oldaláról is.

Chloe Sevigny fehér ujjatlan blúzzal kombinálta a mami farmert.
Chloe Sevigny fehér ujjatlan blúzzal kombinálta a mami farmert.Josiah Kamau / Europress / Getty

12. Rózsaszín hajtincsek

Jó hír ez azoknak, akik már szívesen megszabadulnának az ombre hajtól, de azért remekműveket mégsem festetnének a hajukba. A Jeremy Scott kifutóján is felbukkant frizuratrendet ön is egyszerűen lekoppinthatja, sőt efféle, csattal ellátott tincseket akár még a kiegészítő boltokban is találhat magának.

Fessen színes tincseket hajába!
Fessen színes tincseket hajába!Luca Teuchmann / Europress / Getty

13. Fonatok

A romantikusabb divatrajongók nagy örömére nem kopnak ki a kilencvenes évekre jellemző kisebb fonatok sem, így ha nem elég bátor a tincsfestéshez, akkor inkább fonja be azt a hajtincset és tűzze hátra vagy tetszés szerint csavarja fel. Amennyiben már unná a hagyományos fonási technikákat, ide kattintva elsajátíthat egy-két modernebb eljárást is!

Nem szükséges mindent befonni!
Nem szükséges mindent befonni!Kevork Djansezian / Europress / Getty
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek