Ennek a gyors és egyszerű keverős sütinek az illatára biztos előbújnak a családtagok: a piruló mogyoró és az édes banán illata pillanatok alatt belengi a konyhát. A süti sütés után is szaftos marad a banánoktól, a mogyorót pedig ízlés szerint cserélhetjük dióra, mandulára vagy akár földimogyoróra. Süthetjük 20x30-as tepsiben is, ekkor laposabb szeleteket kapunk, a sütési idő pedig 20-22 percre rövidül.
Másik 14 kipróbált banános süti receptet összegyüjtöttünk már korábban, hasonló, csak téli fűszeres, upside-down banános sütit pedig itt talál.
Hozzávalók: (20x20-as formához)
2 kis tojás
15 dkg cukorral fél rúd vanília/ 1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
5 dkg darált mogyoró
10 gr sütőpor
5 dkg vaj, megolvasztva
0,5 dl tejszín
2 érett banán, pürésítve
a mázhoz:
5 dkg étcsokoládé
0,4 dl tejszín
2 tk. étolaj
- A cukrot és a tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait.
- A lisztet-mogyorót-sütőport elkeverjük, majd hozzászitáljuk a cukros-tojásos alaphoz.
- A tejszínt és a banánt együtt pürésítjük.
- A langyos vajjal, és a tejszínnel pürésített banánokkal felváltva átlazítjuk a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig – tűpróbáig – sütjük.
- A mázhoz a tejszínt megforrósítjuk, ráöntjük az apróra tördelt csokira, hozzáadjuk a 2 tk. étolajat és pár perc után simára keverjük, a tészta tetejére öntjük, elsimítjuk, pár szem durvára tört mogyoróval megszórjuk.