Az ezerkalóriás sütemények összekombinálása már nem mai találmány, a sajttorta és a brownie házassága sokak számára lehet ismerős. De miért ne lehetne a brownie-t krémsajt helyett túróval párosítani? Hiszen mindannyian tudjuk, az étcsoki és a túró együtt ütős párost alkot a Túró Rudiban is: nyugodtan hívhatjuk ezt a gyors pénteki sütit Túró Rudi brownie-nak is!
Ha pedig a Túró Rudi mellett bejön a pilótakeksz vagy a dunakavics, ne hagyja ki a pilótakekszes-dunakavicsos brownie-t.
Hozzávalók: (20x20-as szögletes vagy 22 cm átmérőjű kerek formához)
7 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé
2 nagyobb tojás
18+4 dkg cukor
2 dkg kakaópor
10 dkg liszt
5 gr sütőpor
25 dkg áttört túró
1 tk. vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 tk. citromlé
- A vajat és az étcsokoládét a mikró közepes fokozatán többszöri keveréssel összeolvasztjuk, félrerakjuk.
- A túrót áttörjük, elkeverjük 4 dkg cukorral és a citrom lereszelt héjával, a teáskanálnyi levével és a vaníliakivonattal.
- Az egész tojásokat 18 dkg cukorral sűrű, világos krémmé keverjük, és három evőkanálnyit a túróhoz adunk, összekeverjük.
- A többi tojásos-cukros masszához adjuk a már csak langyos vajas-csokis keveréket.
- A lisztet, kakaót és sütőport összemérjük, a csokis tésztára szitáljuk, átforgatva homogénné keverjük, és a sütőpapírral bélelt formába simítjuk.
- A túrókrémből az elsimított tészta tetejére ujjnyi vastag csíkokat kanalazunk, majd egy teáskanállal átforgatjuk-elkeverjük a brownie-alappal, hogy márványos felszínt kapjunk. (Nem baj, ha egyenetlen, a sütőpor majd dolgozik a csokis tésztában.)
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.