8 beauty-horrorsztori, amitől kiveri a víz

A szépségápolás, a sminkelés és frizurakészítés mindaddig jó mókának tűnik, míg meg nem sérül valaki a különféle, nem éppen veszélytelen munkafolyamatok során. Legalábbis erre hívja a figyelmet a Marieclaire.com legújabb szépségtanácsadással foglalkozó anyaga, melyben a neten fellelhető nyolc legfélelmetesebb bakit mutatja be a szerző. Nézze meg a hajtás után, hogy melyek voltak az elmúlt évek leghorrorisztikusabb történetei, amelyek hatására érdemes újragondolni, hogyan és kivel vágunk bele egy-egy kozmetikai- vagy szépségkezelésbe!

1. Trendi szemöldök helyett maradandó hegek

A 19 éves Polly Smith olyan merészen vastag szemöldököt szeretett volna magának csináltatni, mint amilyen a brit szupermodellnek, Cara Delevingne-nek is van. A HD szemöldököt persze nem házilag, hanem egy erre specializálódott szalonban készíttette el, a végeredmény azonban korántsem lett olyan esztétikus, mint amilyennek azt megálmodta. Alig néhány órával a kezelés után a szemöldöke bevörösödött, megduzzadt, viszketni kezdett, majd mikor másnap reggel felébredt, alig tudta kinyitni a szemét. A 35 fontos (kb.15.340 forint) kezelésnek köszönhetően a kamaszlánynál súlyos allergiás reakció lépett fel, amitől az orvosok szerint maradandó hegesedést szenvedett.

Vastag szemöldök helyett hegek: nagyon gondosan válassza meg a kozmetikai szalont, amire rábízza arcát!
Vastag szemöldök helyett hegek: nagyon gondosan válassza meg a kozmetikai szalont, amire rábízza arcát!Facebook / Polly Smith

„Borzalmas volt és legalább annyira fájdalmas, mintha valaki ököllel behúzott volna egyet. Az orvos nagyon megdöbbent, amikor meglátott és azt mondta, hogy a szemöldököm elfertőződött. A doki napi 15 tablettát írt fel, köztük antibiotikumokat, szteroidokat és antihisztaminokat” – mondja a pórul járt kamaszlány.

2. Megpörkölt szempillák

A Twitterezők körében népszerű Cierra Hyatt egy szempilla-göndörítővel (sütővassal) okozott magának kellemetlen perceket, mikor a hibás készüléknek köszönhetően a jobb szempilláját egy az egyben sikerült eltávolítania az arcáról. A jó hír az, hogy ennél nagyobb baja nem származott az esetből, legalábbis a Twitteren adott kommentjeiből erre lehet következtetni. A tanulság leginkább az, hogy kérjük ki egy szakember tanácsát, mielőtt szerzünk egy ilyen szerkezetet.

Cierra Hyatt eszköze, és az ő pillái.
Cierra Hyatt eszköze, és az ő pillái.Kov303241Cs Margit / Twitter

3. Lepottyanó szemöldök

Egy másik megszépülni vágyó fiatal Twitterező, Emily Cowdrey csupán egy hétköznapi arcmaszkot dobott fel magának, aminek levétele után a maszkkal együtt levált a szemöldöke is. A szerencsétlen esetet vélhetően annak köszönheti, hogy rossz arcmaszkot választott és több mint valószínű, hogy túl hosszú ideig hagyta fel magán azt.

Csak idő kérdése, és visszanő!
Csak idő kérdése, és visszanő!Kov303241Cs Margit / Twitter

4. Tropára menő arcbőr

Julinak, a BunBun Makeup Tips bloggerének a bőrápolással gyűlt meg a baja a közelmúltban. „Sosem volt „hibátlan bőröm”, már kiskamasz koromban is küzdöttem a pattanásokkal, hegekkel és a különféle méretű és színű foltokkal, melyek gyakran megjelentek az arcomon" – állítja a blogger, aki nem fedte fel annak a szépségszalonnak a nevét, akiknek köszönhetően ilyen gennyes pattanások lepték el az arcát, de azt állítja, hogy a képek valódiak, nem használt Photoshopot annak közzététele előtt.

„Azért vállalkoztam a kezelésre, mert nem voltam megelégedve a bőrömmel. Két nappal később az arcomat ellepték a pattanások. Kénytelen voltam maszkot viselni és türelmesen kivárni, míg az életem visszatér a normális kerékvágásba. Mondanom sem kell, mennyi érzelmi és fizikai fájdalmat okoztak nekem ezzel” – állítja a különösen érzékeny bőrrel megáldott blogger, akinek bőréről ráadásul csak a második bőrgyógyász tudta megállapítani, hogy valójában nem aknéja van, hanem allergiás, úgyhogy tényleg sokat kínlódott, mire valamennyire rendbejött az arca.

Allergiás tünetek a blogger arcán.
Allergiás tünetek a blogger arcán.bunbunmakeuptips.com

5. Leégett haj

A Youtube felhasználó, Tori Locklear horrorsztorija legalább olyan ijesztő, mint azok a tábortűz mellett elmesélt szellemtörténetek, melyek hallatán mindig kiráz minket a hideg. Locklear csupán egy szokásos 'tutorial' videót szeretett volna készíteni arról, hogy szerinte milyen módszerrel érdemes göndör loknikat készíteni házilag. De amikor elengedte a felforrósodott pálcát, szomorúan konstatálta, hogy a haja is a hajsütővas martalékává vált. Hogy ne érjen minket hasonló baleset, érdemes elolvasni a sütővas használati utasítását, ahogy ajánlott minőségi hajsütőkbe is befektetni és ha póthajunk van, mindig konzultáljunk a fodrásszal, mielőtt nekiesünk valami házipraktikával!

6. Sminkecsettől bénult le

„Ez a szülési fájdalmaknál is rosszabb volt” – mondja a csinos ausztrál anyuka, Jo Gilchrist, aki egy agresszív staphylococcus fertőzésnek köszönhetően teljesen lebénult. A gerincét ért fertőzést úgy sikerült bekapnia, hogy kölcsönkérte barátnője sminkecsetét, akinek akkor egy staphylococcus fertőzés volt az arcán. „Először csak egy tompa fájdalmat éreztem, majd teljesen felmondták a szolgálatot a lábaim és a testem alsó része. Tényleg azt hittem, hogy meg fogok halni" – meséli a 27 éves, tolószékbe kényszerült anyuka, akin erős antibiotikummal igyekszenek segíteni az orvosok.

Egy kölcsönkért smink ecsetnek köszönhetően kényszerült tolószékbe
Egy kölcsönkért smink ecsetnek köszönhetően kényszerült tolószékbeJo Gilchrist 

7. A hajhosszabbítás hátulütői

Tina Campbell 100 fontot, azaz 43.729 forintot fizetett egy londoni szalonban egy póthajberakásért, ami egyébként töredéke annak az összegnek, amit például Kim Kardashian perkál le egy ilyen beavatkozásért. Az akciós hajhosszabbításnak meg is lett az eredménye, ugyanis néhány héttel később Campbell fejbőre elkezdett viszketni és különféle kelések jelentek meg rajta. A 29. születésnapja előtt már annyira gennyezett, hogy kórházba kellett szállítani, ahol az orvosok szikével távolították el az elmérgesedett fertőzést. Az orvosok arra a következtetésre jutottak, hogy a szalonban valószínűleg szennyezett tűt használtak a haj felvarráshoz és ez okozta a csúnya fertőzést.

Rosszul sült el a hajhosszabítás
Rosszul sült el a hajhosszabításTina Campbell

8. Uszodaszemölcs a brazil gyantázást követően

„Egy hónapra rá, hogy egy különösen fájdalmas brazil gyantázást kaptam egy előkelő manhattani szalonban, kis, herpesszerű dudorokat vettem észre a bikinivonalam és a kisajkaim területén” – emlékszik vissza Maddie Rubin, akinél uszodaszemölcsöt diagnosztizált a bőrgyógyásza. Ez az egyébként „gyakori betegség” nemcsak rendkívül fertőző, de igencsak nehéz gyógyítani is, előfordult már olyan eset is, mikor valaki négy évig szenvedett ettől a problémától. Rubin később a szalon figyelmét is felhívta a fertőzésre, de természetesen sikertelenül járt, sőt állítása szerint még őt szégyenítették meg az általuk okozott kellemetlenségek miatt. Egy nemrég végzett franciaországi tanulmány kimutatta, hogy azok a nők, akiknél a nemi szervén mutattak ki ilyen szemölcsöt, azoknak a 93 százaléka részt vett valamilyen szeméremszőrzet eltávolításon a betegség kialakulása előtt!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek