10 ok, hogy miért jobb boltban vásárolni, mint online

giphy.com

Az online vásárlás előnyeit és hátrányait számtalan formában kiveséztük már, míg a számunkra oly kedves hobbi hagyományos módjáról nem sok szó esett az elmúlt időszakban. Ami nem is csoda, hiszen annyit rendeltünk már különféle webáruházakból, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyire jó érzés fizikailag is betérni egy-egy üzletbe. Hasonlóképpen látja ezt a Huffingtonpost.com is, akik összeállítottak egy tízes listát arról, hogy időnként miért éri meg nyakunkba venni a várost és felkeresni kedvenc belvárosi üzleteinket ahelyett, hogy pizsamában ülve rendelgetnénk a kanapéról.

1. Többek között azért is szorítja ki a bolti vásárlás az online élményt, mert jobb előbb, mint utóbb rájönni arra, hogy az általunk kiszemelt darab sajnos hordhatatlanul átlátszó.

2. A butikban való vásárlás jobb esetben egy olyan szórakoztató társadalmi esemény, ami közelebb hozza egymáshoz az embereket. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak másokkal állhatunk szóba egy-egy dicsérő jelző erejéig, hanem magunkkal vihetjük a pletykákra mindig kapható barátnőinket is.

3. A legtöbb esetben csak a városi boltokban vehetők igénybe a kedvezmények és a különféle kuponok, mint például a diákkedvezmények. Az online boltokban általában más akciók vannak érvényben.

giphy.com

4. Egy butikban sokkal kézzelfoghatóbbak a minőségi darabok, mint az online üzletekben.

5. Nem kell eszement hitelkártya adósságba vágni magunkat amiatt, hogy megrendeltünk tíz bőrkabátot, amiből úgyis csak egyet szándékozunk megtartani.

6. Elkerülhetjük a bosszantó szállítási díjakat. Bár a legtöbb kiskereskedőnél ingyenes a szállítás, viszont az oda-vissza szállítás már nem feltétlenül díjtalan. Ez többek között azok miatt van, akik visszaküldenék a berendelt, viszont mégsem jó kilenc másik bőrkabátot.

giphy.com

7. Mindig ki lehet kérni valaki másnak a véleményét arról, hogy hogyan áll rajtunk a felpróbált ruha. Bár ezzel a trükkel nem mindenki ért egyet. Szerintünk néha jobb egy idegenre hallgatni ilyen esetben, mint egy barátnőre. De erről tényleg megoszlanak a vélemények. Egy biztos, bármelyik eset jobban hangzik, mint a virtuális próbafülke.

8. Több méretben is felpróbálhatjuk a kiválasztott ruhát, így valóban abban a méretben vihetjük majd haza, ami a legjobban és a legelőnyösebben áll rajtunk.

9. Sok eladó (főleg a pop-up boltokban és dizájner butikokban) jutalékért dolgozik, így mikor az online bolt helyett a városi butikot választjuk, akkor azzal segítünk valakinek egy kicsivel több pénzhez jutni.

10. Azonnal hazavihetjük a kiválasztott ruhát. Nincs várakozási idő, ami jobb esetben pár nap, rosszabb esetben pár hét az online boltoknál.

Ön hol szokott vásárolni?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek