Elég gyakran marad ki egy-egy szelet finom grillhús hétvégén, amit már sehogy nem tudunk legyűrni. Pár perc alatt készíthet belőle egy finom és tartalmas salátát kuszkusszal, csicseriborsóval, paradicsommal, fetával és olajbogyóval.
Katuci
Hozzávalók:
egy nagy szelet sült hús (ezúttal egy 20 dekás hátszín)
1 dl-es csésze kuszkusz
40 dkg csicseriborsó (konzerv)
20 dkg koktélparadicsom
1 nagy marék olajbogyó
1 csokor petrezselyem
10 dkg feta
olívaolaj
citrom
só, bors
vaj
Elkészítés:
- A kuszkuszt egy tálba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, és 10 percre lefedjük.
- A húst vékony szeletekre vágjuk, egy serpenyőben vajat forrósítunk, ebbe dobjuk a húst, és alaposan átmelegítjük.
- A csicseriborsót leöblítjük, lecsepegtetjük, a paradicsomot és az olajbogyót félbevágjuk.
- A kuszkuszt villával fellazítjuk, megsózzuk, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal és egy jó nagy csavarásnyi citromlével. A petrezselymet finomra aprítjuk, és belekeverjük. Egy nagy tálra szedjük, ráhalmozzuk a csicseriborsót, a paradicsomot, az olajbogyót. Rámorzsoljuk a sajtot, végül pedig jöhet a hús.
Katuci