Nézze meg a legröhejesebb haute couture darabokat!

A klasszikus értemben vett haute couture darabok mellett évről-évre nagyobb figyelmet kapnak a couture divathét azon darabjai is, melyekről nehezen tudjuk elképzelni, hogy komolyan gondolták őket a világ legelismertebb tervezői. Természetesen a 2015-2016-os őszi-téli kollekciók kreációi is bőven adtak okot a kuncogásra, melyek közül a Huffingtonpost.com segítségével összeszedtük a legfelháborítóbbakat és legkülönlegesebbeket. Nézze meg a hajtás után a divathét legzavarbaejtőbb pillanatait!

A Margiela lényege mindig az átalakulásban rejlik, nem véletlenül talált annyira egymásra a belga luxusmárka és John Galliano a tavalyi évben. A divatház vezetőtervezője ezúttal sem viccelt, fehér műanyag zsákból rittyentett menyasszonyi ruhát a következő szezonra.

Kevés showt várt annyira a szakma, mint a ready-to-wear világának februárban búcsút intő Viktor & Rolf bemutatóját, melynek témája az elcsépelt, művészetnek minősül-e a divat kérdéskört járta körbe. A tervezőpáros ráadásul szájbarágósan gondoskodott arról, hogy mindenki értse az üzenetet, tehát konkrétan képkeretbe foglalta modelljeit és ruháit.

A hordható kollekciókkal szintén szakító Jean Paul Gaultier is gondoskodott róla, hogy az ő, bretoni táj és hagyományok ihlette munkájáról beszéljen a divatvilág. Kíváncsian várjuk, hogy ki lesz az első celebnő, aki a 63 éves tervező pucérruhájában és feltűnő fejdíszében lejt végig a vörös szőnyegen.

A Victoria Secret angyalok egykori öltöztetője,Serkan Cura tollas menyasszonyi ruhában gondolkodott, míg Julien Fournie egy David Bowie jelmezre emlékeztető terebélyes lakkruhát mutatott be. Bowie Wong abroncsos szerkezettel látta el couture ruháit, amiket szerinte térdzoknival és lapos talpú balerinacipővel hordanak majd a gazdagok a báli szezonban. Extrémnek mondható Franck Sorbier ötletete is, aki balerinákon mutatta be estélyi- és menyasszonyi-ruháit, a mindössze 29 éves Lan Yu pedig egy túlméretezett kimonót adott el menyasszonyi ruhaként Párizsban. Nézze meg a galériában, hogy melyek voltak az haute couture hét legröhejesebb kreálmányai!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra