Ennyit számít a smink

Az egész egy Youtube-videóval kezdődött: a NikkieTutorials csatorna még május közepén töltött fel egy videót, amelyben a vloggerlány csak a fél arcát sminkelte ki, hogy megmutassa, mennyit számít a smink. Az alig hétperces kisfilmet azóta több mint 17 millióan látták, #ThePowerOfMakeUp hashtaggel pedig mozgalom is indult.

A projekthez azóta többen is csatlakoztak – nők és férfiak vegyesen. Jelenleg 15 ezer vonatkozó kép található az Instagramon (ide kattintva megnézheti őket), de ez a szám napról napra nő. Hogy mi a céljuk? Nemcsak az, hogy megmutassák, smink nélkül is szépek, de az is, hogy bebizonyítsák: a jó smink nem elfedi a tulajdonságokat, hanem kiemeli azokat, és sokkal inkább kreatív módon használják a dekorkozmetikai termékeket.

Az sem utolsó szempont, hogy az őket bántóknak is visszavághatnak. „Úgy vettem észre, hogy mostanában divat lett fikázni a sminkelést. Mármint azt, amikor valaki azért sminkel, mert jópofának találja" – írta Nikkie. A fodrászként is dolgozó vlogger szeretné elérni, hogy senki ne szóljon bele abba, hogy valaki a sminkelés mellett dönt-e vagy sem. „Ez ugyanolyan, mint a testsúly vagy az, ahogy öltözünk. Kár emiatt bántani vagy megszólni valakit!" – tette hozzá.

Nem csak nők csatlakoztak a felhíváshoz:

A photo posted by @_stevenspaghetti on

Akadt olyan is, aki az extrém vonalat képviseli:

A photo posted by Paula Sheard (@vapidautomaton) on

Néhol alig észrevehető a különbség:

A photo posted by ebires (@ebires) on

De van olyan is, ahol azért látszik:

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra