Így spórolhat a sminktermékein

Két dolgot szeretünk: a sminket és spórolni a sminken. Ha ön is így van vele, akkor van egy jó hírünk: a DailyMail segítségével olyan szépségtippeket gyűjtöttünk össze, melyek egyrészt életmentőek lehetnek bizonyos helyzetekben, másrészt – az eddig ismeretlen funkciók felfedezésének köszönhetően – pénzt is takaríthat meg velük. A folytatásban megtudhatja, mire használhatja még a spirálját a szempillafestésen kívül, illetve azt is, hogy miben segít a szemhéjpúder, ha az ajkainkról van szó. Garanciát azért nem vállalnánk rájuk, viszont egy próbát megérnek.

Erre jó a szájfény

A DailyMail szerint a szájfényt használhatjuk a szemöldök- és a járomcsontunkon is, ezzel egy üdébb, ragyogó arcbőrt kapunk. Arról mondjuk nem ejtenek szót a szerkesztők, hogy milyen érzés az, amikor mindenünk ragad a szemünk körül. Állítólag megszelidíthetjük vele a babahajakat is, sőt: a szemöldökünket is formázhatjuk vele. Ha pedig igazi "kifutós" tekintetet szeretnénk, több rétegben vigyük fel, így "nedves" hatása lesz. Állítólag a szemgödrét is feldobhatja vele úgy, ahogy Rihanna és Beyoncé szokta, viszont ez nekünk kevésbé életszerű a mindennnapokban.

463265172
Mireya Acierto / Europress / Getty

Ha ezek túl extrának tűnnek (megértjük), akkor fixálja egy átlátszó darabbal a szemhéjpúderét, vagy ha megvágta magát borotválkozás közben, kenje be vele a sebet és elállítja a vérzést.

A szemhéjpúder másik élete

Miután felvittük a rúzsunkat, egy hasonló színű szemhéjpúderből ütögessünk fel egy kicsit az ajkainkra: ez nem csak "mélységet" ad neki, de fixálja is a rúzst. Egy bézs vagy halványpink, gyöngyházfényű púdert ütögessünk fel járomcsontunk tetejére és az orrsövény két oldalára, ezzel plusz ragyogást adhatunk a bőrnek. Ugyanígy egy, a saját árnyalatunknál hárommal sötétebb szemhéjpúderrel akár kontúrozhatunk is: használhatjuk a halántékunkon, az arcunkon, az állunkon, de akár az orrunkon is.

A következő tipp elég extrém: azt tanácsolják a DailyMailnél, hogy a hajszínünkkel megegyező púderrel elfedhetjük a lenövésünket – már ha van, persze. Az utolsó tipp elég közismert: a szemöldökünk színével megegyező termékkel töltsük fel azt, ha nem vagyunk megelégedve a formájával vagy a sűrűségével.

És mire lehet használni a spirált?

Az első tipp egész életszerűnek tűnik: használjunk barna spirált a szemöldökünk formázásához. Az már kevésbé, hogy a fekete spirál végével rajzoljunk tusvonalat és az is, hogy azzal fessük be az ősz hajszálainkat. Az utolsót pedig valószínűleg viccnek szánták a szerkesztők: pöttyintsünk egyet az arcunkra belőle és mi lehetünk a következő Cindy Crawford.

129377781
Universalimagesgroup / Europress / Getty

A korrektorról

Bár fura íze lehet, a szerkesztők azt tanácsolják, tapogassunk fel belőle egy kcisit az ajkainkra, így egy nude rúzst "nyerünk". Bár szemhéjalapozók hada létezik már, szerintük azokat is kiválthatjuk, ha korrektort használunk helyettük, sőt: a highlightert is megspórolhatjuk, ha a szemöldökcsontunkra kenünk belőle. A végére pedig egy olyan, amit már az ismerőseink kipróbáltak és tényleg működik: korrektorral javították azokat a részeket, ahol kifutottak a rúzzsal.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra