Erős kollekcióval tér vissza Mojzes Dóra

Örömmel értesültünk róla, hogy pár szezon kihagyása után visszatért a tervezőasztalhoz hazánk egyik leginnovatívabb divattervezője, Mojzes Dóra, akinek első új kollekciója Y.LD by Doramojzes márkanéven fut majd a fővárosi és a külföldi üzletekben. Az extravagáns stílusjegyeiről ismert tervezőt ezúttal az átmeneti szünet okáról és az új kollekció részleteiről kérdeztük. Részletek a hajtás után!

Mit kell tudni az Y.LD by Doramojzesről?

A stílus maradt a régi, a különbség leginkább annyi, hogy szuper csapatot találtam magam köré, akik a háttérből mindenben a segítségemre vannak. Az Y.LD egy szójáték, ami a wild-ból jött, és wild-nak is ejtjük. A kollekciót számtalan dolog inspirálta, olyanok, amelyek körülvesznek, vagy épp hatással voltak rám az elmúlt egy évben: a 90-es évek divatirányzatai, a Game of Thrones (Trónok harca) című sorozat, és a japán vonalak, mint például a kimonók. Ezek mellett a zenék is nagy hatással vannak rám. Sokat hallgattam például a Grimes-ot, és FKA Twigs stílusáért is odáig vagyok, éppen ezért ő volt az egyik fő inspiráció a kampányfotózásnál.

Mi volt az oka annak, hogy egy időre kiszálltál?

A sztori röviden annyi, hogy besokalltam. Az elmúlt három évben úgy éreztem, hogy egy helyben toporgok, és nem tudok előrébb lépni, fejlődni. Anyagi korlátok és számtalan más befolyásoló tényező miatt, melyeknek folyamatosan meg kellett felelnem. Így végül már nem találtam örömöt a tervezésben.

Kicsit le akartam állni az egésszel, és újragondolni, hogy mit hogyan szeretnék a későbbiekben. Szükségem volt egy kis nyugalomra és változásra ahhoz, hogy megfontoltabban folytathassam a munkát, és mindent, ami ezzel jár. Ennek valószínűleg így kellett lennie, hiszen ez idő alatt megtaláltam azokat az embereket, akikkel most együtt dolgozunk, és ez nagyon fontos. Végre nem egyedül kell meghoznom döntéseket, és végre nem nekem kell foglalkoznom az üzleti dolgokkal. Óriási teher került le a vállamról, így remélem, újult erővel és felszabadultan tudok majd tervezni.

Hol lehet majd találkozni az új kollekcióddal?

Itthon a Retrockban lehet kapni majd szeptembertől, de a fő piac most Amerika és Ázsia. A táskakollekciót ismét Mrs Herskinnel kollaborálva hoztuk létre, hamarosan ezt is bemutatjuk!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra