Megvan a Gucci új kreatívtervezője

Alessandro Michele, a Gucci új kreatívigazgatója
Alessandro Michele, a Gucci új kreatívigazgatójaVictor Virgile / Getty Images

December közepén jött a hír, hogy a Guccit elhagyják a vezetői: Frida Giannini kreatív igazgató és Patrizio di Marco vezérigazgató is távozott a cégtől. Mint mindig, akkor is beindultak a találgatások, hogy vajon ki pótolja majd Gianninit (és ezzel együtt ki felel majd a jövőbeni kollekciókért) – a legtöbb találgatás alanya Tom Ford volt, aki egyszer már újraélesztette az olasz luxusmárkát.

„Alaposan végiggondoltuk és úgy döntöttünk, Alessandro Michelét nevezzük ki a Gucci új kreatívigazgatójának, aki így életre tudja kelteni a régóta benne szunnyadó kortárs víziókat” – mondta Marco Bizzari, a Gucci elnök-vezérigazgatója. „A január 19-i, 2015-ös őszi-téli férfiaknak szánt kollekció (amelyet a lenti galériában ön is megnézhet – a szerk.) a bizonyíték arra, hogy a márka képes új irányba elmozdulni” – tette hozzá.

Felröppent a pletyka, hogy Alessandro Michele személye csak „B-terv” volt és eredetil Riccardo Tiscit szerették volna megszerezni maguknak, de Bizzari cáfolta ezt az értesülést és elmondta, hogy ő, és a Guccit is magába foglaló Kering egyik fő részvényese, François-Henri Pinault is előbbit akarta kreatívtervezőnek.

Alessandro Michele

42 éves, a római Accademia di Costume e di Moda egyetemen diplomázott. Kezdetekben a Fendinél dolgozott Frida Gianninivel szenior kiegészítőtervezőként. 2002-ben ment át a Guccihoz, ahol 2011-ben Giannini társának léptették elő.

A több mint tízéves munkaviszonya után Giannini idő előtt hagyta el a céget: az eredeti tervek szerint a február végi, női őszi-téli kollekció bemutatásának ideje előtt egy hónappal távozott. A férfikollekciót végül Michele teljesen áttervezte és valóban teljesen más stílust képviselnek a ruhadarabok, mint amit eddig megszokhattunk a Guccitól. A divatlapok is kíváncsiak az új tervező munkáira. „A Gucci az egyik vezető kortárs divatmárka: bármit csinálnak, az egyszerre érdekes és befolyásos. Nagyon várom, hogy Michele milyen változást hoz a divatház életébe” – mondta el Alexandra Shulman, a Vogue egyik szerkesztője. A tervező egyébként nem új név a Guccinál: 2002-ben csatlakozott és eddig a kiegészítők tervezéséért volt felelős. Egy biztos: február végén Milánóban a divatmániás szemek a Gucci bemutatójára fog szegeződni, amikor is lehull a lepel Michele első hivatalos sajáttervezésű kollekciójáról.

A luxusház bevételei az elmúlt 1-2 évben elmaradtak a várttól: a vásárlók szemében a Gucci egyre kevésbé tűnik exkluzívnak és egyre kevésbé szeretnének logóval teletűzdelt termékekkel megjelenni. A feladat tehát adott és kíváncsian várjuk, mit hoz ki Alessandro Michele az idei őszi-téli női kollekcióból.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek