Történelemrajongó? Készítsen Hindenburg-szeletet!

Paul von Hindenburg az egyetemes hadtörténet egyik legnagyobb hadvezére volt, aki idős korára ugyan ellentmondásos személyiség lett, de a német történelem sztárjai közé tartozik így is. Hindenburg nagy csatákat nyert a Német Birodalomnak, de az első világháborút elvesztette. E Nagy Háború élelmezéséről szóló kiállításon jártunk a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban, ahol a kiállítás szervezői szerint az egyetlen olyan receptet láttuk, amit egy első világháborús hadvezérről neveztek el. Ez a Hindenburg-szelet. A fotó a kiállításról való, de mivel ilyen formában nem túl felhasználóbarát, hajtás után megtalálja jól olvasható formában is!

DSC 0401
divany.hu

Hindenburg-szelet

„Hozzávalók:

640 g karaj, 150 g főtt marhahús, 100 g gomba, 50 g vöröshagyma, 80 g füstölt szalonna, 4 db káposztalevél, só, bors, csípős mustár, petrezselyem zöldje, pecsenyezsír.

A kicsontozott karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük és hirtelen, rövid ideig sütjük. A főtt marhahúst ledaráljuk, és a finomra vágott hagymával, gombával, petrezselyem zöldjével összedolgozzuk és fűszerezzük. Az így kapott masszával a hússzeleteket gazdagon megkenjük és leforrázott káposztalevelekbe tekerjük. Mindegyiket befedjük egy-egy szalonnaszelettel, átkötjük, és pecsenyezsíron megpirítjuk. Sültburgonyával és csemegeuborkával szervírozzuk."

(Kádas Lajos: Híres emberek – híres ételek. Budapest, 1990.)

Ilyennek képzeljük: hús, másmilyen hús, gomba, káposzta, szalonna, elég izmos kaja.
Ilyennek képzeljük: hús, másmilyen hús, gomba, káposzta, szalonna, elég izmos kaja.Shutterstock
Oszd meg másokkal is!
Mustra