Feltételezem, nincs olyan ember, aki ne szeretné a sült sajtot. Én például imádom a rakott ételek tetejére pirult sajtot. És persze önmagában sütve is nagyon-nagyon finom. Jó kis vendégváró falatka is lehet, de leves vagy saláta mellé is tálalhatjuk.
Katuci
Ha tudunk, beszerezhetünk hozzá ízesített sajtokat. A képen a zöld színű zöld pesztós, a piros pedig piros pesztós goudából készült. A sütéshez mindenképp kemény sajtokat ajánlok, pl. parmezán vagy peccorino. Megszórhatjuk plusz fűszerekkel vagy magokkal is.
Hozzávalók:
sajt
opcionális: magvak / fűszerek
sütőpapír
- A sajtot normál sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. A sütőt grillfokozatra kapcsoljuk (ha van), ha nincs, simán bekapcsoljuk, így kicsit lassabban készül el, de ugyanúgy jó lesz.
- A tepsire helyezzük a sütőpapírt, a sajtokból kis halmokat teszünk rá. Megszórjuk magokkal, ha akarjuk.
- Grill alá tesszük, megvárjuk míg ellapul és megsül.
- Ha kész, késsel óvatosan leválasztjuk.