Íme a szezon 10 legdrágább táskája

Bár még csak most léptünk az őszi szezon első hónapjába, a divatházak táskakollekciói közül gyakorlatilag már mind megvásárolható az olyan online luxusáruházakban, mint a Neiman Marcus, a Barneys vagy a Harrods – számol be a purseblog.com, melynek szerzői szerint az idei évben jóval több divatház készült látványos és egzotikus anyagokból összerakott bőrtáskákkal, mint a tavalyi szezonban.

A legnagyobb különbség a 2014-es tavaszi választékhoz képest talán a Givenchynál és a Fendinél van, ugyanis ők különösen nagy hangsúlyt fektettek legkeresettebb bőrből készült darabjaik népszerűsítésére és gondoskodtak arról, hogy azok széles körben elérhetőek legyenek az interneten vásárlók körében. A múltban az ilyen speciális táskák kizárólag egy-két üzletben voltak megtalálhatóak, mára viszont pár kattintással bárki szert tehet ezekre a több millió forintot érő táskakölteményekre.

Persze ahol ilyen drága cuccokról van szó, onnan sosem hiányoznak azok a kommentelők, akiket szociálisan érzékenyen érint a méregdrága kiegészítők látványa: „Hogy őszinte legyek... Az emberek éheznek a világon és ezek a kézitáskák egy autó árába kerülnek. Nincs semmi különös bennük...Istenem, a divatvilág megőrült” – jegyzi meg az egyik felhasználó.

„Teljesen egyetértek. Tavaly szerencsém volt és hozzájutottam egy Hermés Kelly táskához, de bűntudatom volt, hogy 11.000 dollárt (2,6 millió forint) adtam kiérte, így eladtam és az érte kapott pénzt a rászorulóknak adományoztam. Volt szerencsém utazgatni a világban és annyi éhezőt láttam, hogy ez minden bizonnyal alázatossá tett engem. Aki megengedheti magának, hogy megvegye ezeket a táskákat, az vegye. Ugyanakkor, aki megengedheti magának ezeket a táskákat, az akár éhezőket is támogathatna mindennap. Biztos vagyok benne, hogy sok nő hasonlóképpen gondolja” – fejti ki véleményét a luxus cuccokról egy másik hozzászóló, aki vagy a legnagyobb troll ezzel a szöveggel, vagy simán csak hazudik. Vagy tényleg vett majd eladott egy táskát, és tényleg szétosztott több ezer dollárt.

A purseblog.com egyébként készített egy gyűjtést a szezon legdrágább táskáiról, melyből kiderült, hogy a legdrágább szőrme táskát a Brunello Cucinelli dobta piacra 2014-ben, ők ugyanis 1,8 millió forintot kérnek egy szőrme hátizsákért.

A legdrágább struccbőr táskát a Delvaux Tempete készítette el, ahol 4,3 millió forintba kerül a kiegészítő, míg a legdrágább borjúbőr táskát a Fendinek köszönhetjük, a divatháznál 1,6 millió forintot kérnek a Fendi Peekaboo néven futó táskáért.

Naná, hogy a legdrágább krokodilbőr táskáért is a Fendi felel, a Fendi Mini Bag 4,6 millió forintba kerül az olasz divatháznál, a Givenchynál pedig 8,5 millió forintot kérnek egy klasszikus fazonú aligátorbőr darabért.

A legdrágább borítéktáskát is a Givenchy készítette el, a krokodilbőrből készült kisméretű táskáért valóban soknak tűnik a 3 millió forint, ahogy a The Row aligátorbőr táskájáért is rengeteg a 8 millió forint. A The Row jött ki a legdrágább gyíkbőr kiegészítővel is, amiért 2,1 millió forintot kérnek az üzletekben.

Victoria Beckham is megnyomta a ceruzát az őszre, egy királykék színű, láncon lógó pitonbőr táskáért 2,3 millió forintot kér vásárlóitól, míg a Hermès krokodilbőrből készült Tote Bag táskája 9,7 millió forintba fáj a kőgazdag táskamániásoknak (ez a 22 milliós felsőhöz képest szinte ajándék). Nézze meg a galériában, hogy milyen táskákért pusztult el megannyi egzotikus állat!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra