Majdnem paleo brokkolifasírt

Zanza!

Vannak nagyon jó vega ételek, amik mellől nem is hiányzik a hús. Arról nem is beszélve, hogy friss salátával, zöldségekkel, sajttal kiegészítve tökéletes ebéd vagy vacsora lehet belőle. Ez pedig akkora adag, hogy egy részét nyugodtan le is fagyaszthatjuk.

DSC 0417kicsi
Fotó: Katuci

Aki vegaburgerbe tenné, nem fog csalódni. Az ihletet Mezei Elmira karfiolos paleo pizzája adta, de az én verziómtól már visítana minden vérbeli paleós.

Hozzávalók (20 darabhoz):

50 dkg brokkoli (általában ilyen kiszerelésben árulják)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zsemle
5 dkg reszelt peccorino vagy egyéb, karakteres ízű keménysajt
4 tojás
0,5 dl olívaolaj
só, bors

  1. A brokkoli kemény torzsáját levágjuk, kidobjuk, a többit rózsáira szedjük, megmossuk. Késes aprítóban összedaráljuk. A zsemlét, a hagymát és a fokhagymát is megdaráljuk, a brokkolihoz adjuk a tojással és az olajjal együtt. Sóval, borssal ízesítjük, kanállal összedolgozzuk. Nem lesz kemény, de összeáll.
  2. Sütőpapírral kibélelt tepsin 1 cm vastag köröket formázunk a masszából, akár segítségül hívhatunk egy kekszkiszúrót is a formázáshoz. Ehhez a mennyiséghez két tepsire lesz szükségünk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, nem szükséges megfordítani.
  4. Mozzarellával, édes koktélparadicsommal, majonézzel tálaljuk.
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra