Itt a tavasz, újra hódít a ballonkabát

Amikor januárban téli kabátokra vadásztunk, sok helyen találkoztunk már tavaszias darabokkal. Azóta természetesen bővült a kínálat, bár a boltok többségében ez egyelőre csak a honlapon látszik, az üzletekben már messze nem ilyen kecsegtető a helyzet. Részletek a hajtás után!

Zara

Az üzlet tele van gyönyörűbbnél gyönyörűbb dolgokkal, és ha valaki tízezer forintnál többet szánna egy új tavaszi kabátra, itt biztosan megtalálja a számítását, mert színből, anyagból és fazonból is bőven van választék. A dzsekik ára 15 ezer forint körül mozog, egy ballon- vagy egy szövetkabátért viszont majdnem 30 ezer forintot is elkérnek, és ezek között azért vannak olyan darabok, amelyek hiába szépek, de lehet, hogy már egy szezon után nem is lesznek annyira divatosak. Tisztelet a kivételnek, például annak a 26 ezer forintos ballonnak, amit a mellékelt galériában is megtalál. 

Promod

Először azt hittük, hogy itt nem járunk sikerrel, majd a próbafülkék közvetlen közelében felfedeztük az akciós sztendert, ami tele volt tavaszi kabátokkal. Igazán csinos darabok sajnos nincsenek a féláron kapható kabátok között, nekünk leginkább a bikerszabású kabát tetszett, de ennek a szavatossága is véges. 

H&M

Az első darab, ami szembejött velünk, az új Conscious kollekció egyik kabátja volt, és fel is próbáltuk, de úgy döntöttünk, jobb, ha a hivatalos fotót tesszük be a galériába, mert hétköznapi emberen hétköznapi körülmények között borzalmasan néz ki. Ennek a darabnak az árát sokkal szívesebben költenénk arra a fekete ballonra vagy arra a fehér szövetkabátra, amit szintén megtalál a képek között. Ennél olcsóbban is vannak persze kabátok, egy szürke parka csak 9990 Ft, akárcsak a nyolcvanas éveket idéző mintás dzseki, de ha egy csipkekabátra vágyik, 34 ezer forintot kell a pénztárnál hagynia.

Mango

Ennek a márkának az üzletében is sokat kellett keringeni, mire felfedeztük – szintén a próbafülkék közelében – a ballonkabátokat, illetve az akciós darabok között a pöttyös mellényt. Pedig a honlap náluk is többet ígért, igaz, csak azoknak, akik mélyebben bele tudnak nyúlni a pénztárcájukba, hiszen 21995 egy olyan parka, ami az H&M oldalán csak egy tízes.  

New Yorker

Néha nagyon vad dolgokat lehet találni a kínálatban, de ez ne ijesszen el senkit, itt is van ballon(szerű)kabát, mégpedig 14900 forintért, és ennyiért még a nyakrésznél is van egy kis kapocs, ha esetleg valaki nagyon fázós lenne. Ha pedig inkább itt szerezné be a több szezon óta divatban tartott színes dzsekit, akkor 7490 forintból megúszhatja. Ezzel nagyjából végére is értünk a felhozatalnak, de még nincs vége a szezonnak.

F&F

Aki rajong a különféle színes ballonkabátokért, annak itt van a helye, főleg, hogy itt gondolnak azokra is, akiknek a konfekciómérete nagyobb 38-nál vagy 40-nél. Ezeknek az ára 10900 és 12900 forint között mozog, de vannak leárazott felöltők is. Ha egy nagyon rózsaszín tavaszi kabátra fáj a foga, már 7740 forintért is vehet egyet (42-es mérettől fölfelé), ha pedig csak egy párducmintás dzseki hiányzik a szekrényéből, egy ilyet is vehet most 6900 forint helyett 5520 forintért.

Pull&Bear és társai

Az Inditex márkának az internetes kínálata elég ígéretes, de az üzletben nemhogy fekete zakót, tavaszi kabátot sem láttunk egy kivétellel, ami a galériában is szerepel. Pedig szívesen felpróbáltuk volna a 17995 forintos neoprén dzsekit is, ha már ez az anyag olyan divatos lett. A Pull&Bear honlapja szerint természetesen van készleten több olyan darab is, amivel élőben nem találkoztunk, csak a lookbookos fotókkal tudunk bemutatni. Így jártunk, és félő, hogy ugyanez a helyzet a testvérmárkákkal is, pedig a Stradivariusban már 18 ezerért meg lehetne venni egy olyan fehér kabátot, ami nagyon hasonlít a Zara színes és jóval drágább felöltőihez, a Bershkában pedig már 13 ezer forintért is van ballonkabát.

+1

Utunk végén beugrottunk az Asia Centerbe is, ahol tavaszias táskákból és cipőkből nincs hiány, viszont kabátot nem igazán találtunk, pedig biztosan kell lennie ilyen ruhadaraboknak is. 

Összegzés: A szezon egyik nagy slágere a klasszikus ballonkabát, amit 10 ezer forint alatt szinte biztosan nem tud beszerezni sehol sem. A másik fazon, amivel szinte minden üzletben találkoztunk, az a vékony bomberdzseki, ami a Mangóban 17995 Ft, a Stradivariusban 9995 Ft, az F&F-nél pedig 7500. Emellett idén is be lehet majd vásárolni tavaszias parkákból, és színes mintás dzsekikből, amiből a legolcsóbbat a Tescóban találtuk 5560 forintért, igaz, ez leárazott darab volt. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra