Na jó, rakott krumplit nyilván mindenki tud készíteni. Biztos vagyok benne, hogy ilyet meg aztán tényleg bárki tud. De ha nincs kedvük az összerakással meg rétegzéssel bajlódni, és/vagy bajuk van a főtt tojással, lehet ezt a műfajt még egyszerűbben is művelni. Az ételt gazdagíthatjuk még pirított szalonnával is. Nem, ez nem egy diétás étel, de néha ilyen is belefér.
Katuci
Hozzávalók:
4 nagy krumpli
1 nagy fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
20 dkg szárazkolbász
olívaolaj, só, bors, néhány ág rozmaring
tejföl, snidling
- A megtisztított krumplikat egészben félpuhára főzzük sós vízben. Vastag cikkekre vágjuk. Alaposan meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A burgonyához keverjük a felkarikázott kolbászt és hagymát, a finomra aprított fokhagymát, a cikkekre vágott paradicsomot. Melléjük dobunk egy-két ág rozmaringot, jól összeforgatjuk, szétterítjük egy nagy tepsiben.
- 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük az ételt, közben néhányszor átforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
- Snidlinges tejföllel tálaljuk. Ennyi.