Tibesz, Anti bá és a száz méter bél

Az egész történet úgy kezdődött, hogy Hajni felhívta Tibeszt, hogy szakvéleményt kérjen a házi virsli receptről, amit találtunk. Az ítélet az volt, a recept hozzávalói ugyan tökéletesek, de mégsem fogunk tudni otthon virslit csinálni, ha van kedvünk egy virslicsinálós napon reggel odamenni, meg is mutatják, miért nem.

Na, így kerültünk egy borzasztó hideg decemberi reggelen Verőcére, Tibeszhez, és mesteréhez Anti bához. Akik meglepő dolgot mutattak nekünk: húsból, bármiféle gyanús hozzávaló nélkül is lehet virslit készíteni, még ha ez mifelénk nem is nagyon szokás.

A folyamatot sok-sok képpel dokumentáltuk, a nagy, profi gép nagyjából a harmadik kattintás után döglött meg végleg, úgyhogy mobillal fotóztunk, megtettük, amit lehetett, a képek minőségéért pedig elnézést kérünk.

Kattintsanak a galériára, és nézzék meg, hogyan készül a virsli, kisüzemi módszerekkel.

És ha már ott voltunk, a lelkünkre kötötték, hogy írjuk meg: a virslit nem kell főzni, azt ugyanis megfőzik a készítés során. Amikor megesszük, csak melegíteni kell, méghozzá körülbelül 80-90 fokos vízben, körülbelül öt percig. Így biztosan nem fog szétrepedni sem.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.