Így öltözzön rétegesen, de csinosan a télen!

A téli szezonban mindig nagy fejtörést okoz, hogy hogyan öltözzünk fel úgy, hogy ne fázzunk, de csinosak is legyünk egyszerre. A jelenség a divatmániások körében sem újkeletű, így a fashion.telegraph.co.uk szerkesztői felkérték a J Crew kifogástalan ízléssel bíró kreatív igazgatóját, Jenna Lyonst, hogy ossza meg az olvasókkal jól bevált trükkjeit, melyekből megtudtuk, hogy Lyons egyszerű, praktikus, mindig divatban lévő alapdarabokkal húzza ki a telet és szeret rétegesen öltözködni. Nézze meg hogy csinálja!

Nevezzünk ki alapdarabnak egy inget!

"Több tucat inget rejt a szekrényem. A ropogós fehér ing minden ruha alatt jól mutat, ráadásul számos változata kapható: francia mandzsettás, gyöngyös galléros, paisley mintás, tunika-szerű, mandarin, szmokinghoz való, Piqué vagy pöttyös...soha nem elég belőlük. Amikor Nagy-Brittaniában vagyok, mindig veszek egy jól szabott inget az E. Tautznál. Az ing gallérját és mandzsettáját nyugodtan hagyjuk kikandikálni a felsőrész alól, ez egyfajta keretet ad testnek."

Harmonizáljanak egymással a színek

A legegyszerűbb kiindulópont, ha olyan ruhákat hangolunk össze, amik azonos színcsaládhoz tartoznak. Én előszeretettel keverem a mintákat és az anyagokat az öltözködésemben, de mindig hasonló árnyalatokat választok, így könnyen elkerülhetem, hogy a megjelenésem rendetlennek tűnjön.

"Például egy sötét leopárdmintás anyagot passzintsunk össze egy barna kockással és egy mélyebb barna paisley mintával, vagy egy ezüst flitteres, szürke halszálkás anyagot egy Drake féle szürke kasmír sállal. Amivel még sosem lőttem mellé, az a hármas denim kombináció: farmernadrág, farmering, farmer zseki. Szeretem keverni a különböző textúrákat és farmer árnyalatokat."

Kombináljuk az egymástól elütő anyagokat

"Három fő szempontot szeretek figyelembe venni a réteges öltözködésnél: legyen rajtam valami meghatározó, mint a fehér ing, valami puha, mint például egy kasmír pulóver, vagy egy pufidzseki, illetve valami strukturált, mint egy blézer. Kerüljük az azonos szerkezetű anyagok egymásra rétegezését; ne vegyünk fel kötött ruhát másik kötött darabbal, vagy dzsörzét dzsörzére, mivel a kontraszt hiánya miatt az összkép nem lesz érdekes. Legalább háromféle ruhát rétegezzünk egymásra, majd válasszunk hozzá egy izgalmas kiegészítőt: egy feltűnő, színes nyakláncot, egy Sophia Webster cipőt vagy egy vicces mintás Penelope Chilvers téli csizmát.

"Szerintem a réteges öltözködés modern külsőt kölcsönöz. Ha rétegesen öltözik, ügyeljen rá, hogy a különböző méretű darabokat kombináljon össze. Emiatt én gyakran megveszem ugyanazt a ruhát több méretben is. Van jónéhány kerek nyakkivágású, J Crew férfi kasmírpulóverem; a kisebb méretű, szűkebb fazont blézer alatt viselem, a bővebb, nagyobb méretet pedig hanyagul egy ing fölé veszem fel."

Bátran keverjük a fémeket

Szeretem, ha az általam hordott gyűrű más árnyalatú aranyból készül, mint a karkötő. Általában sokféle ékszert viselek, ezeknél a kiegészítőknél kevésbé előírt, hogy mit mivel kombináljunk. Szeretem az ékszereket, fontosnak tartom őket. Kedvenceim közé tartoziknak a Giles &Brother féle mandzsettagombok, amit szinte mindig viselek illetve szeretem Alexis Bittar díszes arany karkötőit is.

Válasszunk alakunkhoz illő kabátot

"Nagyon fontos, hogy figyeljünk az arányokra, amikor télikabátot vásárolunk, feltétlenül szánjunk időt a megfelelő kiválasztására. Talán az a legjobb, ha figyelmen kívül hagyjuk a trendeket. Elkövettem már néhány bakit azzal, hogy a trendekre koncentráltam, pedig az adott darab nem is illett az alakomhoz."

"Az alacsonyabb nőknek például jól áll a szuperfeszes, derekat karcsúsító fazonú kabát. A magasabb nőknek, mint én vagyok, érdemes kipróbálniuk egy túlméretezett férfi kabátot. Szeretem a Private White féle trench coat-ot is. Most, hogy már kezdek öregedni, gyakrabban viselek szabóságban készült kabátokat. Szerintem sokkal szebb a fazonja és az anyaga is minőségibbnek tűnik."

Oszd meg másokkal is!
Mustra