Öt szett, hogy könnyen induljon a reggel

Reggel sokunknak indul nehezen a nap, és nincs túl sok időnk arra, hogy szépen, gondosan kiválogassuk, mit is vegyünk fel aznap. Ehelyett gyorsan felnyalábolunk pár ruhadarabot, amelyek kellően tiszták és nem túl gyűröttek. Utánajártunk, hogyan lehet egy kicsit gördülékenyebbé tenni a nap elejét. Részletek a hajtás után!

Először is következzen öt szett, amelyeket a Refinery29 „lusta lányoknak” készült anyaga alapján válogattunk össze. Az első összeállítás olyan rohangálós napokra ajánlott, amikor nem kell kiöltözni, de éppen nincs kedvünk nadrágot venni. Ehhez nem kell más, csak egy csinos miniszoknya, egy egyszerű szürke pulóver és kényelmes, de vagány papucscipő.

Nem kerül túl nagy erőfeszítésbe az sem, ha egy kicsit csinosabban szeretnénk öltözni, elég egy derékban húzott miniruha és egy bokacsizma.

Szintén a lazább napokra ajánlottak ezek a darabok is. A galériánkban látott pólók és cipők helyett természetesen bármilyen mintás felső és kényelmes lábbeli is megteszi.

Ha egy picit elegánsabbak akarunk lenni, akkor sem kell lemondani a farmernadrágról, elég ha pólót ingre, a sportcipőt pedig egy hegyes orrú, de lapos sarkú cipőre cseréljük le.

Mivel egyre hidegebbek a napok, mostanában ennek a szettnek látjuk majd a legnagyobb hasznát, és az összeállítás legtöbb darabja jó esetben már ott lapul a szekrényünkben.

És jöjjenek az általános tanácsok:

1. A legegyszerűbb megoldás még mindig az, ha előző este erőt veszünk magunkon, és szépen kikészítjük azokat a darabokat, amelyeket másnap fel akarunk venni.

2. Persze mielőtt összeválogatnánk a szettünket, nézzük meg, hogy milyen idő várható és hogy lesz-e bármilyen fontos találkozó, megbeszélés vagy egyéb program. Még valami, lehetőleg ne közvetlen lefekvés előtt túrjuk fel a szekrényt, hiszen lehet, hogy vasalnunk és szösztelenítenünk kell, valamint a kiválasztott ruhadarabokat csak az utolsó pillanatban vegyük fel, hogy ne legyenek morzsásak, foltosak, gyűröttek.

3. Ha nem bízunk abban, hogy az előbbi feladatot sikerül mindennap maradéktalanul teljesíteni, akkor szerezzünk be egy szépen szabott zakót vagy blézert, amely bármilyen összeállítást fel tud dobni, legyen szó akár egy szakadt farmerről és egy egyszerű pólóról.

4. A Refinery29 szerint egyébként nem ciki két egymást követő nap is ugyanazt a szerelést hordani, feltéve, ha nem ugyanarra a helyre megyünk és nem ugyanazokkal az emberekkel találkozunk. Persze biztosan lesznek, akik azt is megértik, hogy vannak olyan kedvenc cuccaink, amelyeket legszívesebben le sem vennénk.

5. És ez nem minden, íme egy másik tipp tőlük: ha van egy kis szabadidőnk, akkor nyissuk ki a szekrényt, és nézzük meg, milyen darabokat lehet egymással párosítani, így amikor sietünk, nem kell a nulláról kezdeni. Ha kell egy kis plusz inspiráció, akkor érdemes körülnézni a Pinteresten is, ahol saját mappába pakolhatjuk a kedvenc szetteket, amiket találtunk.

6. Egy összeállítás persze csak akkor lesz tökéletes, ha a kiegészítők is stimmelnek, ezért nem ússzuk meg, hogy néhanapján ne cseréljünk táskát. Ez viszont újabb problémákat vet fel, például könnyen előfordulhat, hogy a kapkodásban valami nagyon fontosat kifelejtünk. A megoldás egyébként elég egyszerű, rendszeresítenünk kell egy vagy több neszesszert, amibe mindent bele tudunk pakolni, így reggel elég, ha csak ezt dobjuk át a másik táskába.

7. Persze a szépségápolással is sokat lehet spórolni. Kezdjük a frizurával! Ugyan nem mindenki szeret vizes hajjal lefeküdni, de ha szeretnénk időt spórolni, akkor este készítsünk egy laza fonatot vagy kontyot, majd reggel bontsuk ki, és így szép hullámos lesz a hajunk. Ha idő szűkében vagyunk, egyébként az is elég, ha csak a frufrunkat tesszük rendbe és érdemes beszerezni egy száraz sampont is, ha reggel mindig rohanásban vagyunk.

8. Állítólag azzal is perceket spórolhatunk, ha selyempárnán alszunk, mert bőrünk és hajunk sem lesz olyan rossz állapotban, mintha egy műszálas- vagy egy pamuthuzaton pihentettük volna a fejünket. A sminkelést is lerövidíthetjük azzal, ha piros rúzst kenünk a szánkra, mert a szakemberek szerint mellette más dekorkozmetikumra már nem is lesz szükségünk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek