Marc Jacobs focimezt és selyemkendőt tervezett a nyárra

Több erős bemutató is követte egymást az elmúlt két napban a New York-i divathéten, többek között bemutatta 2014-es tavaszi-nyári kollekcióját Proenza Schouler, Maison Martin Margiela és Michael Kors is. Egyik kedvenc tervezőnk, Marc Jacobs már a tavalyi szezonban is megosztotta a divatszakmát Roxy Music és a negyvenes évek ihlette kollekciójával.

Az ötven éves designer új kollekcióját – amit a Vogue szerkesztője egyenesen Jacobs hattyúdalának titulált – elnézve úgy tűnik, hogy idén az ötvenes, hatvanas és kilencvenes évek voltak rá nagy hatással a tervezésnél. A javarészt giccses és fiatalos, szatén anyagból készült kollekcióban meglepő módon visszatérő elemként megjelent a láng motívum és a galaxis minta is.

A pizsamára és focimezre egyszerre emlékeztető darabok mellett Jacobs uniszexnek ható gyűjteményének fontos részét képezték a tornacipők, a tavalyi Miu Miu shown is felbukkant kis selyemkendők, flitteres diszkós ruhák, fényes kézitáskák és túlméretezett blézerek.

Bár arra nem vágyunk, hogy újra divatba jöjjön a divatház modelljein látott kék szemhéjfesték, azért szerettük a kollekcióban a laza szabású ingeket és zakókat, amiket a tervező szerint tornacipővel és elegáns selyemkendővel fogunk hordani jövő nyáron. Nézze meg, mit tervezett a Louis Vuitton vezető tervezője a jövő nyárra!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek