Fesztiváltrend: így öltözzön fel a Szigetre!

Ha hinni lehet az előrejelzéseknek, akkor a Fesztiválköztársaság fennállása alatt ismét kánikula lesz, amit a hét vége felé zavarhatnak csak meg záporok és zivatarok. Mivel tavaly is hasonlóan meleg volt, ezért bátran meríthetünk ihletet a tavalyi látogatók öltözékeiből. Részletek a hajtás után!

Egy dolog, amit minden fesztiválozónak minden rendezvényre érdemes odapakolnia, az a farmershort. Ha a régi rövidnadrág már elhasználódott, akkor szinte bármelyik üzletben találhatunk egy újat, és a leárazásoknak köszönhetően olcsóbban is vehetünk egyet, mint mondjuk nyár elején. Az H&M-nél már háromezerért is van, és a megszokott kék helyett bordó és fekete shortok is kaphatóak. Ha a lábmutogatás nem opció, akkor egy mintás bőnadrág is megteszi, ez szintén minden márkánál kapható. Mi most annak néztünk utána, mibe fáj, ha valakinek a párducminta a gyengéje. Jó hír, már négyezer forintért is miénk lehet egy ilyen darab.

Persze megértjük, ha valaki inkább a cicanadrágra szavaz, csak azt tartsuk mindig szem előtt, hogy a leggings nem nadrág. Aki a Coachella látogatóinak nyomdokaiba akar lépni, bátran válogathat már négyezer forint alatt is. Egy fesztiválon fő a kényelem, a szoknya és a nyári ruha sem tiltólistás darab, és ugyan ez nem a Balaton Sound, ha nagyon meleg van, nyugodtan lehet bikinifelsőben is mászkálni a színpadok között, ráadásul ezek többsége most akciós is. Ami a kiegészítőket illeti, jó, ha mindent bele tudunk passzírozni egy kisebb méretű oldaltáskába, ez nem akadályoz annyira a mozgásban. Egyébként kicsivel növelhetjük a szabad helyet a H&M szájfényes nyakláncával, hiszen ezt legalább nem kell beletuszkolni a táskába. Végül, de nem utolsósorban, a szandál helyett mi inkább a balerinákat és a tornacipőket javasoljuk, ezekkel is tele vannak a fast fashion üzletek polcai. Jó, lehet, hogy ezek zárt lábbelik, de azért jobban távol tartják a koszt.

Időpont: 2013. augusztus 5-12.

Helyszín: Budapest, Óbudai-sziget

Fellépők: Bad Religion, Blur, Dizzie Rascal, Dub FX, Flogging Molly, Franz Ferdinad, John Digweed, Mika, Noisia, Nick Cave and the Bad Seeds, Skunk Anansie és még sokan mások.

Napijegy: 14000 Ft, bérlet: 58 000 Ft (hazamenős), 66 000 Ft (ottalvós)

Honlap: http://www.sziget.hu/fesztival

Várható időjárás: Az Időkép jóslata szerint fázni biztosan nem fognak a fesztiválozók, hiszen a nappali hőmérséklet 27 és 39 fok között, az éjszakai pedig 14 és 21 fok között alakul majd. Az első pár napon derült idő lesz, majd pénteken és szombaton zivatarokra kell majd számítani, vasárnap pedig közepesen felhős lesz az égbolt. A Köpönyeg szerint péntekig kánikula várható, a hőmérséklet 29 és 39 fok között ingadozik majd, éjszaka pedig valószínűleg 17-21 fok lesz. Aki csak a hét végén ér rá bulizni, az jobb ha felkészül arra, hogy az ő előrejelzéseik szerint is zivatarok várhatóak pénteken és szombaton, vasárnap pedig záporok hoznak némi enyhülést.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek