Luxuscuccokkal tartjuk távol a rivális nőket pasinktól

A Minnesotai Egyetem tanulmánya szerint a nők azért vásárolnak drága holmikat és kiegészítőket, hogy ne tudják lenyúlni a pasijukat – írja a Daily Mail. "Az érzés, hogy a kapcsolatukat veszélyezteti egy másik nő, automatikusan arra ösztönzi őket, hogy felvillantsanak egy Guccit, egy Chanelt vagy egy Fendit a másiknak" – magyarázta a kutatást végző Yajin Wang a CBS-nek. Így ahelyett, hogy egyszerűen fel akarnák kelteni mások figyelmét, a kutatók arra jutottak, hogy valójában el szeretnék riasztani a riválisokat.

A dizájner holmik ugyanis olyan érzést keltenek, hogy a nőnek egy odaadó pasija van, és ezzel próbálja megelőzni, hogy mások megpróbálják elcsábítani. A kutatás szerint a nők általában azt feltételezik, hogy a táskákat, és egyéb kiegészítőket a férfiak vásárolták ajándékba, még akkor is, ha nyilván maguk is rendszeresen vesznek maguknak hasonló dolgokat. A tanulmány egyébként 650 nő megkérdezésével készült. "Úgy tűnik, hogy a dizájner cuccok és drága cipők pajzsként funkcionálnak" – foglalta össze Wang az eredményeket.

170518362
Imeh Akpanudosen / Europress / Getty

A kommentelők persze kétkedéssel fogadták az újabb komoly tanulmányt. "Micsoda hülyeség! A férfiakat csak azok a nők érdeklik, akik meztelenül bukkannak fel egy sörrel a kezükben" – reagált az egyik olvasó. "Ha ez igaz, akkor a nők mind szánalmasak" – fogalmazott egy másik. "A sok drága cucc éppen az ellenkezőjét váltja ki. Ha egy konkurens meglátja, hogy valakinek a pasija nemcsak, hogy megengedheti magának ezeket a túlárazott vackokat, hanem elég hülye is, hogy megvegye őket, akkor tuti, hogy felkelti az érdeklődését" –  írta egy londoni olvasó.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek