Miért ne hordhatnának a férfiak is táskát?

Ön úgy gondolja, hogy a táska a nők kiváltsága és semmi keresnivalója férfiakon? Akkor ez a poszt nem biztos, hogy Önnek szól, hacsak nem engedi, hogy meggyőzzük. Szerintünk egy táska a kézben vagy a vállon átvetve még mindig stílusosabb, mint a kitömött zsebek, ezért úgy gondoltuk, hogy csoportokra bontva street fashion fotók segítségével mutatjuk meg, hogy nem is mutatnak olyan furán az erősebbik nem kezében sem.

Nemcsak a divat, de a praktikum szempontjából is megnőtt az igény a táskákra: most már nem csak a kulcsunkat és a pénztárcánkat visszük magunkkal reggelente, de sokszor velünk jön a laptopunk is mint munkaeszköz. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a tabletek és az ebook-olvasók is, ezek sem férnek el a nadrágunk vagy kabátunk zsebében és sokszor nem is biztonságos őket így hordani.

Az egyes típusoknál próbáltuk összeszedni az előnyöket és a hátrányokat is, remélhetőleg így mindenki megtalálja a neki tetszőt, és ha nem is vásárol rögtön egyet belőle, azért elgondolkodik azon, hogy 2013-ban nem olyan élesek a határok, mint régen. Ha annyira ragaszkodnánk a hagyományokhoz, akkor a nők ruhatárában sem lenne előkelő helyen a nadrág vagy az ing.

Ha mások öltözködését akarjuk megítélni, ne aszerint döntsünk, hogy mi hordanánk-e az adott darabokat, hanem inkább aszerint, hogy illik-e az alany személyiségéhez! Galériánkban nem csak inspirációt talál, de összeszedtük az itthon megtalálható üzletek és hozzánk szállító külföldi webshopok kínálatából a legjobb darabokat!

Aktatáska, „messenger bag”

Ha „férfiassági” rangsort húznánk fel, akkor az aktatáska lenne az első helyen. Nem egy új találmányról van szó, évtizedekkel ezelőtt is megfordult már a férfiak kezében, főleg köszönhetően az ügyvédi és egyéb irodista jellegű szakmáknak. Egyik hátránya az, hogy lefoglalja a kezünket és mivel bőrből készül, nem minden összeállításhoz megy. Előnye, hogy egy igazi klasszikus darab több generációt is kiszolgál, így nagy valószínűséggel a fiaink is hordhatják majd a táskánkat.

A webshopokban és a márkák internetes oldalain messenger bag néven futnak azok a táskák, amelyek fektetett téglalap alakúak, általában bőrből készülnek és a két fülük mellett gyakran vállpántjuk is van. Hasonlóak az aktatáskához, mégsem annyira formálisak és nem követelnek akkora komolyságot.

A hátitáska, válltáska

A hátitáska egyik előnye, hogy mindkét kezünk szabadon marad és viszonylag nagy súlyt is tudunk cipelni – feltéve, ha a hátunk bírja a kiképzést. A hátránya viszont, hogy nyáron a háttal érintkezve izzadtságfoltokat okozhat és a tömegközlekedéssel utazva sem a legbiztonságosabb módszer értékeink tárolására.

A válltáska is hagyhat olyan nyomot a felsőnkön, aminek nem feltétlenül örülünk, bár itt sokkal kisebb az esély rá. A kezeink itt is szabadok, de figyeljünk a testtartásunkra, hogy egy túlpakolt táskánál se járjunk görbén, hiába húzza a vállunkat.

A nagy pakolós

Ha valaki kirándulni megy vagy az edzőfelszerelését is magával kell, hogy vigye valahova, akkor tökéletes választás lehet a „nagy pakolós táska”. Ahogy a női táskákban, úgy a férfiaknak készült verzióban is el lehet veszni, így érdemes zsebekkel és elválasztásokkal rendelkező darabokba fektetnünk a pénzünket.

Előnye, hogy tényleg minden belefér, a nagy űrtartalom miatt viszont könnyen túlpakolhatjuk, így a súlya is több lehet, mint amit kényelmesen tudunk egész nap cipelni. Érdemes olyat választani, aminek felcsatolható vállpántja is van, így egyrészt felszabadul mindkét kezünk, másrészt kényelmesebb is.

A shopper

Shoppernek hívják azokat a táskákat, amelyeknek állított téglalap az alakja és két füllel rendelkeznek. Vannak olyan változatok is, amelyeknek van vállpántja is, de általában kézben viszik őket. Hátrányuk, hogy a legtöbbször nem merev anyagból készülnek és nincsen bennük rendszerező vagy elválasztó, így nagyon nehéz megtalálni benne valamit, ha jól megpakoljuk.

Legtöbbször nyáron viselik őket, a téli utcaképbe például abszolút nem illenek bele és általában nincs rajtuk cipzár, könnyen be is áznának. Előnyük a hátizsákokkal szemben, hogy nem simulnak hozzá a hátunkhoz és nem hagynak nemkívánatos foltokat maguk után.

A clutch

Önnek melyik táska jön be a legjobban?

A borítéktáska az a típusú táska, aminek a népszerűsége az elmúlt szezonokban hatványozottan nőtt. Bár már egyre több férfi viseli, még mindig furcsa pillantások és suttogások forrása lehet. De nem kell rögtön a nemi identitást megkérdőjelezni miatta, gondoljunk csak édesapáink vagy nagyapáink autóstáskájára (vagy brifkójára), az is ugyanilyen paraméterekkel rendelkezett, azzal a különbséggel, hogy míg azok régen egy kaptafára készültek, most nem győzhetnek a férfiak választani a sokfajta clutch közül. Ideális, ha csak a pénztárcánkat és pár apróságot kívánunk magunkkal vinni, de akár egy tablet tokjaként is funkcionálhatnak. Hátrányuk, hogy lefoglalják legalább az egyik kezünket, előnyük, hogy viszonylag könnyűek, így a nap végére sem fárad el a kezünk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra